Cumhurbaskani Erdogan, Bakü'de Resmi Törenle Karsilandi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldigi Bakü’de Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev tarafindan resmi törenle karsilandi.

Cumhurbaskani Erdogan, Bakü'de Resmi Törenle Karsilandi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Cumhurbaskanliginin yeni döneminde KKTC’ye gerçeklestirdigi ilk ziyaretinin ardindan Azerbaycan’in baskenti Bakü’ye geçti. Bugünkü temaslari kapsaminda ilk olarak sehitlik ziyaretini gerçeklestiren Erdogan, Bakü’de Azerbaycanli mevkidasi Ilham Aliyev tarafindan Gençlik Sarayi’nda resmi törenle karsilandi. Iki ülkenin milli marslarinin okundugu törende Cumhurbaskani Erdogan, daha sonra karsilama kitasini selamladi. Erdogan’a Azerbaycanli heyetin, Aliyev’e de Türk heyetinin takdim edildigi törenin son bulmasiyla Erdogan ve Aliyev, bas basa görüsmeye geçti. Erdogan ve Aliyev’in heyetler arasi görüsme yapmasi ve ortak basin toplantisi düzenlemesi bekleniyor.

Erdogan’a Azerbaycan ziyaretinde esi Emine Erdogan, Disisleri Bakani Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Alparslan Bayraktar, Milli Savunma Bakani Yasar Güler, Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, MIT Baskani Ibrahim Kalin ve Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Haluk Görgün eslik ediyor.
Kaynak: İHA