200 Aileye 400 Adet Damizlik Koç Ve Teke Hibe Edildi

Denizli Büyüksehir Belediyesinin 200 aileye verdigi 400 adet damizlik koç ve teke hibe destegi küçükbas hayvancilikla ugrasan üreticileri memnun etti. Söz konusu destekle sürülerinde verim ve kalitenin arttigini anlatan üreticiler Baskan Osman Zolan’a tesekkür etti.

200 Aileye 400 Adet Damizlik Koç Ve Teke Hibe Edildi


Belediyecilik hizmetlerinin yani sira kirsal kalkinmaya da büyük önem veren Denizli Büyüksehir Belediyesi, koyun ve keçi yetistiriciligi yapan vatandaslarin sürülerinde verim ve kalitenin artmasi için hayata geçirdigi “Küçükbas Hayvan Yetistiriciliginde Verimliligi Artirma Projesi” üreticilerden tam not aldi. Denizli Büyüksehir Belediyesinin Tarim ve Orman Il Müdürlügü isbirligi ile hayata geçirdigi proje ile ilk etapta 200 aileye verilen 400 adet damizlik koç ve teke üreticilerin sürülerinde verim ve kaliteyi büyük ölçüde artirdi. Tavas ilçesinde küçükbas hayvan üreticiligi yaparken Denizli Büyüksehir Belediyesinin yüzde 75’i hibeli 400 adet damizlik koç ve teke desteginden yararlanan Osman Tassöz, söz konusu projeyle geçen yil koç aldiklarini, bununla birlikte sürülerinde verim ve kalitenin arttigini söyledi.

180 adet damizlik koyunlari oldugunu, aldiklari damizlik koç desteginin ardindan bu sene yaklasik 350 dolayinda kuzu elde ettiklerini anlatan Tassöz, “Aldigimiz koçlarin veriminden dolayi çok memnunuz, verim artisimiz çok iyi. Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Sayin Osman Zolan’a üreticiye verdikleri destekten dolayi çok tesekkür ederiz” ifadelerini kullandi.

"Üreten insanimizin yaninda olmaya devam edecegiz”

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ise sanayi, turizm ve tarim kenti Denizli’de hayvanciligin da çok ileri seviyede oldugunu söyledi.

Denizlili üreticilerden gelen damizlik koç ve teke talebine hemen yanit verdiklerini, projenin ilk etabinda geçen yil 200 aileye yüzde 75’i hibeli 400 adet damizlik koç ve keçi destegi verdiklerini kaydeden Baskan Zolan, “Üreticilerimizin sahip oldugu küçükbas hayvanlarin irkini tazelemek, verimliligini arttirmak için hayata geçirdigimiz projemiz çok basarili sekilde ilerliyor. Insallah kisa süre içerisinde projemizin kinci etabini da gerçeklestirecegiz” dedi.

Kaynak: İHA