Usak Üniversitesi Tip Fakültesi Ilk Mezunlarini Verdi

Bir çok basariya imza atan Usak Üniversitesi’nde ilk Tip Fakültesi ögrencileri mezun oldu.

Usak Üniversitesi Tip Fakültesi Ilk Mezunlarini Verdi
Usak Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yili Mezuniyet Ödül Töreni ve ilk defa mezun veren Tip Fakültemizin mezuniyet töreni Recep Tayyip Erdogan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçeklesti. Törene Vali Dr. Turan Ergün, Usak Milletvekilleri Opr. Dr. Ismail Günes ile Av. Fahrettin Tugrul, Belediye Baskan Vekili Zeynep Ceylaner, Cumhuriyet Bassavcisi Bozan Çevik, Idare Mahkemesi Baskani Islam Kaya, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savas, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Fahri Semiz, Il Emniyet Müdürü Ayhan Karaduman, katildi.

Saygi Durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan tören, Usak Üniversitesi Tanitim Filminin gösterimi ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Ögretim Görevlisi Onur Altintug yönetimindeki Usak Kent Orkestrasinin müzik dinletisi ile devam etti.

Tanitim filminin ardindan, mezun ögrenciler adina dönem birincisi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisligi Bölümü ögrencisi Oguz Gökhan Aydin ile dönem ikincisi Egitim Fakültesi Özel Egitim Ögretmenligi ögrencisi Rabia Kiliç birer konusma yapti. Dönem birincileri, üzerlerinde emegi olan tüm hocalarina ve ailelerine tesekkür ederek çok çalismaya devam edeceklerini söylediler.

Bu yil, yaklasik 7 bin ögrencimizi mezun etmenin ve Tip Fakültesinin ilk mezunlarini verecek olmasinin hep birlikte hakli gururunu yasadiklarini belirten Prof. Dr. Savas, “Bu yil meslek yüksekokullarimizdan yaklasik 2670, fakültelerimizden yaklasik 4470, dis hekimligi fakültemizden yaklasik 55 ve ilk mezunlarini vermenin heyecanini yasadigimiz tip fakültemizden yaklasik 50 ögrencimiz olmak üzere toplamda 7200 civarinda yavrumuzu mezun ediyoruz. Mezunlarimizi, can-i gönülden tebrik ediyorum. Mezunlarimizin bu yolculugunda onlara rehberlik etmek, bizim için büyük bir gurur ve onur kaynagi oldu. Usak Üniversitesi olarak, akademik mükemmeliyet, kisisel gelisim ve toplumsal fayda odakli bir egitim sunarak, ögrencilerimizin güçlü, özgüvenli, donanimli ve bilinçli bireyler olarak yetismesini amaçliyoruz. Böylece, toplumumuzun gelecegi için gerekli olan nitelikli insan kaynaginin olusmasina yardimci olarak ülkemizin ilerlemesine önemli bir katki sunmanin gururunu yasiyoruz. Usak Üniversitesi olarak yüklendigimiz bu misyonun farkindayiz. Misyonumuz geregi ülkemiz, insanimiz ve gelecegimiz için yorulmadan usanmadan çalismaya devam edecegiz” seklinde konustu.

Rektör Savas: “Tip Fakültemiz ilk mezunlarini meslek hayatina ugurluyor.”

2017-2018 egitim ve ögretim yilinda ilk ögrencilerini alan Usak Üniversitesi Tip Fakültesinde ayri bir heyecan yasandigini aktaran Prof. Dr. Savas “Tip Fakültemiz bugün ayrica bir mutluluk yasiyor. Ilk mezunlarimizi veriyoruz. Fakültemiz ilk mezunlarini meslek hayatina ugurlamanin hakli gururunu yasiyor. Bugün “Hekimlik Yemini” ederek meslege ilk adimi atacaklar. Allah hepinizin yolunu açik etsin. Milletimize, devletimize ve insanliga güzel hizmetler yapacaginiza inaniyorum” dedi.

Açilis konusmalarinin ardindan, dereceye giren 84 ögrenciye protokol üyeleri tarafindan basari belgeleri verildi.

Usak Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yili Mezuniyet Ödül Töreni, ögrencilerin kep atmasi ile sona erdi.

Konusmalarin ardindan fakülte birincisi, ikincisi ve üçüncüsüne ödülleri takdim edilerek mezun olan 46 ögrenciye basari belgeleri verildi.

Tören, 46 ögrencinin, Tip Fakültesi Ögretim Üyesi Dr. Yücel Gültekin tarafindan okutulan hekimlik andini okumasi ve kep atma seremonisinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA