Tarihi Kentler Birligi, 'Deprem Sonrasi Tarihi Mirasin Korunmasi' Ana Gündemi Ile Toplandi

Tarihi Kentler Birligi 2023 Yili Meclis Olagan 1’inci Toplantisi, ‘Deprem Sonrasi Tarihi Mirasin Korunmasi’ ana gündemi ile Atasehir’de düzenlendi. Toplantiya katilan Kayseri Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, “6 Subat’ta kaybettigimiz canlarimizla beraber kaybettigimiz kültürel mirasimizin da yeniden kazandirilmasi adina yapilacak olan bu toplantiyi çok önemli buluyorum” dedi.

Tarihi Kentler Birligi, 'Deprem Sonrasi Tarihi Mirasin Korunmasi' Ana Gündemi Ile Toplandi
Tarihi Kentler Birligi 2023 Yili Meclis Olagan 1’inci Toplantisi, Atasehir’de bir otelde düzenlendi.

‘Deprem Sonrasi Tarihi Mirasin Korunmasi’ ana gündemi ile düzenlenen toplantiya Tarihi Kentler Birliginin (TKB) üyeleri katilim sagladi. Düzenlenen toplanti ile, 6 Subat’ta meydana gelen depremlerde yerle bir olan veya hasar alan tarihi eserlerin hizli sekilde ayaga kaldirilip tarihi miras degerlerine yeniden ekleme yolunda adimlar atilmasi hedefleniyor.

Tarihi Kentler Birligi üyelerinden olan Kayseri Talas Belediyesi Baskani Mustafa Yalçin da toplantiya katilan isimler arasinda yer aldi. Baskan Yalçin, “Tarihi Kentler Birligi üyeleri olarak, Kayseri’den çok sayida belediye olmakla beraber Talas olarak ilk günden beri üyeyiz. Talas Belediye Baskanligindan önce Büyüksehir Belediye Baskanliginda Genel Sekreter olarak görev yaptigim yillarda yine Tarihi Kentler Birligi çatisi altinda hizmet ettim. Bu yil ayni zamanda Türkiye Yüzyili olmakla beraber degerler yüzyili. Yani bizim geçmisimize, köklerimize bagli bir yüzyil geçirmeden olmayacak. Çünkü bizim en az bin yillik tarihimizden bu güne uzanan çok sayida tarihi eser var. Talas’imiz, kiliseler camiler tas konaklar su bendinden tutun da çok sayida tarihi esere ev sahipligi yapan bir yer. Bu bakimdan tarihi eserlerimizi degerlendirmek adina ve 6 Subat’ta kaybettigimiz canlarimizla beraber kaybettigimiz kültürel mirasimizin da yeniden kazandirilmasi adina yapilacak olan bu toplantiyi çok önemli buluyorum. Bugün Tarihi Kentler Birligi üyeleri ile bir araya gelip hem kültürel mirasimizin korunmasi hem de kültürel mirasi korumanin bir kültür haline gelmesi gelecek nesillere de degerlendirme açisindan aktarilmasi için özel gayretlerimiz olacak” dedi.

Kaynak: İHA