Sigara Izmariti 700 Dönümlük Tarlayi Küle Çevirdi

Diyarbakir’da yoldan geçen bir araçtan atilan sigara izmariti bugday tarlasinda yangin çikardi. 700 dönüm oldugu tahmin edilen tarla dakikalar içinde kül oldu.

Sigara Izmariti 700 Dönümlük Tarlayi Küle Çevirdi


Bismil ve Sur ilçesi kesisiminde bulunan Alabal, Hanpazar ve Güroglu mahalleleri arasinda yer alan bugday tarlasinda saat 16.00 siralarinda sigara izmaritinden kaynakli tahmin edilen yangin çikti. Yangin kisa sürede rüzgarin da etkisiyle yayildi.

Vatandaslarin ihbari üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangina müdahale etti. Yaklasik 45 dakika içerisinde 700 dönümlük bugday tarlasi kül olurken, yangin kisa sürede kontrol altina alindi. Yanan tarla içerisinde 80 dönümünün kendisine ait oldugunu dile getiren Faik Toy, yanginin yoldan geçen bir araçtan sigara izmaritinin atilmasi sonucu çiktigini söyledi.



Ilçe Tarim Müdürlügünün tespit çalismalarinin devam ettigini ifade eden Toy, sunlari kaydetti:

“Yaklasik olarak 700 dönüme yakin bir arazinin yandigini tahmin ediyoruz. Ilçe Tarim Müdürlügümüzün tespitleri devam ediyor. Yapilan tespitlerden sonra kaç dönüm arazinin yandigi tespit edilecek. Yangin maalesef yoldan geçen bir araçtan sigara izmaritinin atilmasi dolayisiyla arazimizin bir yillik emegini yok etti. 3 köyün sinirinda bulunan bu tarlada bugday, arpa ve mercimek ekiliydi. Su an benim burada yanan 80 dönüm arazim bulunmaktadir. Toplumda maalesef çok büyük bir duyarsizlik söz konusu. Özellikle arabada içilen sigaralarin yol kenarlarina atilmasi sonucu araziler bir anda yanip kül oluyor. Yangin çiktigi anda itfaiye ekiplerimize, kolluk kuvvetlerimize haber verdik. Sag olsunlar hemen olay yerine geldiler. Itfaiye ekiplerimiz ve çiftçilerimizin büyük çabasi ile traktörlerin pulluklari ile bir yandan yangini söndürmeye çalistilar. Maalesef firtinali bir hava vardi. Eger bu yangin yarim saat önce olsaydi 10-15 bin dekar arazi yanardi. Yine de çok sansliyiz ki yangin esnasinda firtina biraz dinmisti. Ama maalesef çiftçinin emegi bir sigara izmaritinin atilmasi sonucu yok oldu.”
Kaynak: İHA