Park Ve Bahçelerde Yapilan Çalismalarla Bilecik'i Güzellesiyor

Bilecik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü tarafindan her yil düzenli olarak yürütülen çalismalar ile Bilecik, güzellesiyor.

Park Ve Bahçelerde Yapilan Çalismalarla Bilecik'i Güzellesiyor
Basta orta refüjler olmak üzere, kent genelindeki caddeler, sokaklar, park ve bahçeler ile yesil alanlarda yesillendirme ve peyzaj çalismalarini yerine getiren ekipler, sehri bahar ve yaza hazirliyor. Seyh Edebali Türbesi ve Osmanli Padisahlari Tarih Seridi çevresi, tarihi belediye binasi ve saat kulesi gibi yogun ziyaretlerin gerçeklestirildigi alanlar basta olmak üzere birçok alanda çalismalarini sürdüren ekipler, vatandaslarin talepleri dogrultusunda ot temizligi ve budama çalismalarini da gerçeklestiriyor.

"Bitki ihtiyacinin yüzde 90’i kendi seramizda saglaniyor’’

Bilecik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügünden yapilan açilamada, "Belediyemize ait serada yapilan çalismalarla her yil yüz binlerce bitki, Park ve Bahçeler Müdürlügü’ne bagli personelin özenli çalismasi ile yetistirilerek, toprakla bulusturuluyor. Sehirdeki park ve bahçeler ile peyzaj alanlarinda kullanilan bitki türlerinin yüzde 90’inin karsilandigi Park ve Bahçeler Müdürlügü Sera Alani’nda çelik köklendirme usulüyle yüz binlerce bitki üretimi yapiliyor.Bin metrekare kapali alanda her yil oldugu gibi bu yil da 100 bini askin bitkinin yetistirildigi seradaki bitkiler çalisanlar tarafindan toprakla bulusuyor.Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri, çalismalari çerçevesinde ayrica budama, genel bakim ve düzenleme çalismalari yani sira ot temizligi çalismalariyla da vatandaslara hizmet ediyor" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA