Metropolitan Okul Olgunlugu Testinde 2 Bin Çocuk Ve Ebeveyne Ulasildi

Akdeniz Belediyesi uzman psikologlarinin ücretsiz uyguladigi, ilkokul yasina gelen çocuklarin egitim ögretim hayatina hazir olup olmadigini ölçen ’Metropolitan Okul Olgunlugu Testi’ sayesinde 2 bin çocuga ve ebeveynlerine ulasildi.

Metropolitan Okul Olgunlugu Testinde 2 Bin Çocuk Ve Ebeveyne Ulasildi
Çocuklarin, içinde bulunduklari yas dönemine uygun sekilde zihinsel ve bilissel gelisim özelligi gösterip göstermedigini belirlemek, gelisim geriligi olup olmadigini taramak amaciyla daha önce ’Denver-II Gelisimsel Tarama Testi’ uygulayan uzmanlar, okul öncesi çocuklar için baslattigi ’Metropolitan Okul Olgunlugu Testi’ni de uygulamaya devam ediyor.

Ücretsiz uygulanan test sayesinde 2 bin çocuk ve ebeveyne ulasildi

Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügüne bagli uzman psikologlar Günay Duygu Ates ve Gülnihal Bilim tarafindan uygulanan, ilkokul yasina gelen çocuklarin egitim ve ögretim hayatina hazir olup olmadigini ölçen Metropolitan Okul Olgunlugu Testine, Akdeniz ilçesi sinirlarinda yasayan ailelerin yogun ilgisi devam ediyor. Uzman psikologlarin ücretsiz uyguladigi okul olgunlugu testi sayesinde bugüne dek ilçe genelinde 2 bin çocuk ve ebeveyne ulasilarak görüsmeler yapildi. Okula baslayacak çocuklarin özellikle eksik olduklari yönlerin tespit edilip desteklenmesi, böylelikle okul hayatlarina daha iyi bir baslangiç yapmalari açisindan son derece önem tasiyan Metropolitan Okul Olgunlugu Testi, kültür ve sanat evleri ile Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü binasinda talep eden ailelere uygulaniyor.
Kaynak: İHA