Kocaeli'nin Ilk Ve Tek Alzheimer Yasam Evi Ikinci Yasini Kutladi

Kocaeli’de ilk ve tek olan Alzheimer Yasam Evi’nin ikinci yasi gerçeklestirilen mangal partisiyle kutlandi. 2 yil içerisinde 100’den fazla hastanin ve ailelerinin hayatina dokunduklarini söyleyen Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, "Marmara Belediyeler Birligi Uluslararasi Kent Forumu’nda en iyi uygulamalar arasinda yer aldik. Yine geçtigimiz sene de Marmara Belediyeler Birligi tarafindan iyi projelerin ödüllendirildigi Altin Karinca Ödülü’nü aldik" dedi.

Kocaeli'nin Ilk Ve Tek Alzheimer Yasam Evi Ikinci Yasini Kutladi
Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülügüyle hayata geçirilen Alzheimer Yasam Evi ikinci yasini doldurdu. 2 yil boyunca hem Alzheimer hastalarinin hem de hasta yakinlarinin hayat standartlarini yükselten, kentte Alzheimer konusunda büyük farkindalik olusturan Kocaeli’nin ilk ve tek Alzheimer merkezinin ikinci yili coskuyla kutlandi. Ikinci yil kutlama programi Yasam Evi’nin bahçesinde mangal partisiyle taçlandi. Programa Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet’in yani sira CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, Kocaeli Üniversitesi Nöroloji Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Doç. Dr. Neslihan Aybala Alagöz, Kadiköy Belediyesi Saglik Isleri Müdürü Filiz Coskun, Kadiköy Belediyesi Alzheimer Yasam Merkezi Yetkilileri, Sisli Türkiye Alzheimer Dernegi Gündüz Yasam Evi yetkilileri, Alzheimer Yasam Evi’nden faydalanan hastalar, aileleri ve çevre sakinleri katildi.



"Altin Karinca Ödülü’nü aldik"

Programda konusan Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, "2 yil önce Kocaeli’nin ilk ve tek Alzheimer Yasam Evi’nin açilisini gerçeklestirdik. Alzheimer hastaligina dikkat çekmek, farkindaligini arttirmak, dayanismayi güçlendirmek ve ailelere de nefes aldiracak uygulamalari hayata geçirmek belediyelerin en temel görevlerinden bir tanesi. Burada bir çok etkinlik yapiliyor. Hastalarin gülen gözlerini görmek muhtesem bir duygu. Kocaeli Üniversitesi Arastirma ve Uygulama Hastanesi is birligi ile beraber 2 yil içerisinde 100’den fazla hastamizin ve ailelerinin hayatina dokunduk. Alzheimer hastaligina dikkat çekerek toplumsal farkindalik olusturmak için sayisiz seminerler ve egitim programi düzenledik. Çok sayida stant açtik. Marmara Belediyeler Birligi Uluslararasi Kent Forumu’nda, en iyi uygulamalar arasinda yer aldik. Yine geçtigimiz sene Marmara Belediyeler Birligi tarafindan iyi projelerin ödüllendirildigi Altin Karinca Ödülü’nü aldik" diye konustu.

Konusmanin ardindan Sisli Belediyesi ve Türkiye Alzheimer Dernegi yetkilileri, Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet’e yaptigi çalismalarindan dolayi tablo hediye etti.
Kaynak: İHA