Fransa'da 4 Çocugu Yaralayan Saldirganin Gözalti Süresi Uzatildi

Fransa’nin güneydogusundaki Annecy bölgesinde bir parkta 4’ü çocuk 6 kisiyi yaralayan Suriye uyruklu 31 yasindaki biçakli saldirganin gözalti süresi uzatildi.



Fransa’nin güneydogusundaki Annecy bölgesinde bir oyun parkinda 4’ü çocuk 6 kisiyi biçaklayan ve olayin ardindan polis tarafindan gözaltina alinan 31 yasindaki Suriye uyruklu Abdelmasih Hanoun hâkim karsisina çikarildi. Savcilik tarafindan yapilan açiklamada Abdelmasih Hanoun’un polis sorgusu sirasinda sessiz kaldigi ifade edilirken, saldirganin hâkim karsisina çikmadan önce akil sagligi testlerinden geçtigi ve mahkemeye çikarilmasinin uygun olduguna karar verildigi belirtildi. Mahkemenin ardindan Hanoun’un terör örgütleriyle bir baglantisi olmadigi açiklanirken saldirganin cinayete tesebbüsten resmen sorusturmasinin baslatildigi ve gözalti süresinin daha kapsamli arastirma yapilmasi için uzatildigi aktarildi.

Hanoun’un saldiriyi neden gerçeklestirdigi ise belirsizligini koruyor.

Fransa’nin güneydogusundaki Annecy bölgesinde bulunan göl kenarindaki bir parkta biçakli saldiri gerçeklestirilmis, saldiri sonucu 4’ü çocuk 6 kisi yaralanmisti. Yaralilarin hayati tehlikeyi atlattigi belirtilmis, saldirgan ise olay aninin hemen ardindan yakalanarak polis tarafindan gözaltina alinmisti.
Kaynak: İHA