Eski ABD Baskani Trump Hakkinda Flas Gelisme

Eski ABD Baskani Donald Trump, Florida’daki malikanesinde bulunan "gizli belgeler" sorusturmasi kapsamindaki davada kendini savunacak avukatlarin degistigini açikladi.



Eski ABD Baskani Donald Trump hakkinda Florida’daki malikanesinde bulunan "gizli belgeler" nedeniyle yürütülen sorusturmada flas bir gelisme yasandi. Trump, kendine ait sosyal medya sitesi TruthSocial araciligiyla yaptigi açiklamada "tüm zamanlarin en büyük cadi avi" olarak niteledigi "gizli belgeler" sorusturmasi kapsamindaki davaya bakacak hukuk ekibinin degistigini duyurdu. Avukatlar James Trusty ve John Rowley’in davadan ayrildigini kaydeden Trump, Trusty ve Rowley’e çalismalarindan ötürü tesekkür etti. Bundan sonra Avukat Todd Blanche tarafindan temsil edilecegini bildiren Trump, davaya müdahil olacak bir diger hukuk firmasini önümüzdeki günlerde açiklayacagini da sözlerine ekledi.

Çekilen avukatlardan ortak açiklama

Trusty ve Rowley ise yayinladiklari ortak açiklamada, Trump’a ithafen "Geçen yili onu savunarak geçirmek bir onurdu. Biden yönetiminin Amerikan adalet sistemini partizanca silahlandirmasina karsi yürüttügü savasta hakli çikacagini biliyoruz" ifadelerini kullandi. Çekilme gerekçesi olarak somut bir neden belirtmeyen Trusty ve Rowley, "Dava Miami’de açildigina göre, bu bizim davadan çekilmemiz ve süreci digerlerinin yürütmesine izin vermemiz için mantikli bir an" demekle yetindi.

Hakim karsisina çikacak

Geçtigimiz yil Agustos ayinda Trump’in Florida’daki malikanesinde yapilan aramada ele geçirilen yaklasik 100 gizli belgeyle ilgili sorusturma baslatilmis, son olarak hazirlanan iddianamede ulusal güvenlik ile ilgili çok gizli belgelere erisim saglamakla itham edilen Trump’a toplam 37 suçlama yöneltilmisti. Trump’in Sali günü Miami’deki federal mahkemede hakim karsisina çikmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA