Düzce Üniversitesi'nden Kadin Erkek Esitligi

Düzce Üniversitesi Kadin Çalismalari Uygulama ve Arastirma Merkezi tarafindan “Kadin Erkek Esitligi Eylem Plani (DÜKEEEP) 2023-2027” ilan edildi.

Düzce Üniversitesi'nden Kadin Erkek Esitligi
Düzce Üniversitesi Senatosu’nun DÜKEEEP çerçevesinde; toplumsal cinsiyete dayali is ve meslek algisinin önüne geçmek gayesiyle her birimde kadin-erkek akademisyen ve idari personel için rol modellerin varligini saglamak, kadin-erkek esitligi bakis açisini yerlestirmek ve güçlendirmek amaçlaniyor.

Bu yönde farkindalik ve duyarlik kazandirmak için bilgilendirmeler yapmak ve bilgi veri aglari kurmak, Düzce Üniversitesi’nin atama ve yükseltme süreçlerinde kadin-erkek esitligi dengesini saglamak, çesitli birimlerinin yönetimleri düzeyinde cinsiyet esitligi bakis açisini bir yönetsel öncelik olarak kazandirmak da eylem planinin arasinda yer aliyor.

Kadin akademisyenlerin akademik konumlardaki varligini güçlendirmek, üniversitede kadin-erkek esitligine dayali bir anlayisla tüm ögretim elemanlarina yönelik kurumsal kaynaklari ve destekleri güçlendirmek amaçli; önleyici eylemler, Düzce Üniversitesi birimlerince uygulama dönemleri çerçevesinde yürütülecek.
Kaynak: İHA