Cumhuriyet Tarihinde Tek Seferde Ele Geçirilen En Yüksek Miktar Açiklamasi 1 Milyar Dolar Sahte Paranin Sergisi Yapildi

Kagithane’de düzenlenen operasyonda ve Cumhuriyet tarihinin tek seferde ele geçirilen en yüksek miktari olan 1 milyar dolar sahte para, Istanbul Il Jandarma Komutanligi Maslak Kislasi’nda sergilendi.

Cumhuriyet Tarihinde Tek Seferde Ele Geçirilen En Yüksek Miktar Açiklamasi 1 Milyar Dolar Sahte Paranin Sergisi Yapildi
Istanbul Il Jandarma Komutanligi ekiplerince bir sebekenin sahte dolar basarak Afrika ülkelerine çikarma hazirligi içerisinde oldugu bilgisi alinmisti. Yapilan çalismalar ve fiziki takip neticesinde süphelilerin kimlik ve adres bilgileri tespit edilmisti. Süphelilerin, Kagithane’de bir depoya farkli zamanlarda girip çiktiklari, depo içerisinde uzun süre kaldiklari ve yüklü miktarda kargo kolisi ile kasalarin tasindigi belirlenmisti.

Cumhuriyet tarihinin tek seferde ele geçirilen en yüksek miktardaki sahte para operasyonunu gerçeklestiren jandarma ekipleri, paralari imal eden ve nakledecek olan D.B.S.B, N.J.W ve N.O.F. isimli 3 Isveç vatandasi, J.W.isimli Ingiltere vatandasi, A.K.K. isimli Gana vatandasi ile A.Ö isimli Türk vatandasi olmak üzere toplam 6 sahsi suçüstü yakalamisti. Depoda yapilan aramalarda, Afrika ülkelerine çikis yapmak üzere kargo kasalarinin içerisine yerlestirilmis vaziyette 10 milyon adet 100’lük banknotlar halinde toplam 1 milyar dolar sahte para ele geçirilmisti.

Öte yandan süphelilerin Istanbul Sisli’de kiraladiklari lüks villalarinda da arama yapan jandarma ekipleri, bir miktar para ve ziynet esyasina el koymustu. Süpheliler hakkinda ülkelerinin konsolosluklari bilgilendirilmis ve haklarinda adli tahkikat baslatilmisti.

1 milyar dolar sahte para Istanbul Il Jandarma Komutanligi Maslak Kislasi’nda sergilendi

Konuya iliskin ele geçirilen 10 milyon adet 100’lük banknotlar halindeki toplam 1 milyar dolar sahte paranin sergisi Istanbul Il Jandarma Komutanligi Maslak Kislasi’nda yapildi. Konteyner içinde muhafaza edilen paralarin sahte olduklari teyit edildikten sonra imha edilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA