Bakan Uraloglu, Adana 15 Temmuz Sehitler Köprüsü'nde Incelemelerde Bulundu

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, 27 Nisan’da açilisi yapilan Adana 15 Temmuz Sehitler Köprüsü’nü su ana kadar yaklasik 1,5 milyon aracin kullandigini söyledi.

Bakan Uraloglu, Adana 15 Temmuz Sehitler Köprüsü'nde Incelemelerde Bulundu
Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, Adana Valiligi’ne yaptigi ziyaretin ardindan 15 Temmuz Sehitler Köprüsünde incelemelerde bulundu. Bakan Uraloglu, yaptigi açiklamada, "Adana’ya birçok hizmet, Ulastirma Bakanligi olarak insallah bundan sonra da Adana’nin ihtiyaçlari, talepleri noktasinda yine beraber istisare ederek insallah yolumuza devam edecegiz. Su anda Adana 15 Temmuz Sehitler Köprüsü’nde bulunuyoruz. Öncelikle bir mühendis, bir yönetici olarak sunu ifade etmek istiyorum. Böyle bir köprü insaatinda çalismis olmak ve bunu trafige açmis olmanin gururunu, hazzini yasiyorum gerçekten. Türkiye’de kendi sinifinda gerçekten dördüncü büyük köprümüz, birçok mühendis disiplininin kullanildigi katki sagladigi bir köprü. Ve 27 Nisan’da hep beraber trafige açtik. Adana’mizin trafiginin rahatlatmaya çalistik. Su ana kadar yaklasik 1,5 milyon araç burayi kullanmis durumda. Sehir Hastanesi, üniversitesi, stadyumu bunlarin otoyola baglantisi noktasinda çok ciddi bir hizmet veriyor. Yine Adana’nin iki yakasini çok önemli bir sekilde tekrar birlestirmis olduk bu hizmetle beraber. Tabii geçmisimize biraz bakacak olursak burasi Büyüksehir Belediyesi’nin durdurdugu bir çalismaydi. Cumhurbaskanimizin talimatlariyla beraber biz bunu Karayollari Genel Müdürlügümüzün, Ulastirma Bakanligimizin bünyesine aldik. Ve çok hizli bir sekilde de bitirip trafige açtik” dedi.



“Elimiz Adana’nin üzerinde olacak”

Bakani Uraloglu, önemli bir yatirim yaptiklarinin altini çizerek, “Önemli bir hizmete yapi sunduk. Istiyoruz ki bütün toplumumuz tarafindan burasi en etkili sekilde, en verimli sekilde kullanilsin. Biraz bu anlamda yerel yönetimden bazi sikintilarin oldugu ile ilgili duyumlarimiz var. Bunlarin asilmasi gerektigini düsünüyorum. Bizim yapmamiz gereken bir sey varsa biz de onu yapmaya hazir oldugumuzu ben özellikle beyan etmek istiyorum. Bu milli servettir. Bunu en etkili, en efektif sekilde hep beraber kullanmamiz lazim. Bugün valimiz, il baskanimiz, milletvekillerimiz, belediye baskanlarimizla, bürokrat arkadaslarimiz, yöneticilerimizle beraber olduk. Bundan sonra da elimiz Adana’nin üzerinde olacak. Türkiye yüz yilinda ilk kabine üyelerinden birisi olmam ve Adana’ya ilk ziyaretimi yapmaktan duydugum memnuniyeti ifade ediyorum. Bu ayni zamanda Cumhurbaskanimizin Adana’ya verdigi degerin kiymetin bir yansimasidir diye düsünüyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA