14. Çevre Festivali Atasehir'de Basladi

14. Çevre Festivali, ’Kentte Yesil Gelecegimiz’ temasiyla Atasehir’de basladi. Festival içerisinde birçok etkinlik düzenlendi.

14. Çevre Festivali Atasehir'de Basladi
Atasehir Belediyesi tarafindan düzenlenen 14. Çevre Festivali, "Kentte Yesil Gelecegimiz" temasiyla Atasehir Amfili Park’ta Istanbullulara kapilarini araladi. ‘Sifir Atik’ farkindaligi olusturmak için çesitli standlar kurulan Çevre Festivali’nde dogaya emek veren sivil toplum kuruluslari, dernek, topluluklar, çevre aktivistleri ve gençler stantlari ile yer aldi. 14’üncüsü düzenlenen Çevre Festivali 11 Haziran’a kadar devam edecek.

Festivali ziyaret eden Emre Günes, “Ilk kez kizimla birlikte geldik Çevre Festivali’ne. Kizim atölyelere katildi.

Bu tarz festivallerin Türkiye genelinde her yerde olmasini isteriz. Festivaller hep birbirimize olan bagimizi, gelisimimizi arttirmakla birlikte topluma da katki sagliyor. Bu konuda festivallerin tüm Türkiye’de yayilmasini isteriz” dedi.

Atasehir Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü Çevre Mühendisi Çigdem Kara, “14’üncüsünü gerçeklestirdigimiz Çevre Festivalimizin slogani ‘Kentte Yesil Gelecegimiz’. Büyüksehirlerde yesili daha fazla artirmayi hedefliyoruz. Buraya gelen vatandaslar geri dönüsüm, Sifir Atik ve sürdürülebilirlikle ilgili atölyelerle karsilasacaklar. Iklim krizine, iklim degisikligine, ve çevre sorununa dikkat çekmek istiyoruz. Burada bir açiksiz alan olusturmak istedik. Festivalimizin ana temasi ‘Kentte Yesil Gelecegimiz’ ama en önemli unsur katiksiz bir festival olmasi. Tek kullanimlik plastiklere hayir diyoruz. Bu yil 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün temasi bizde bu farkindaligi olusturmaya çalisiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA