Vestel'de Üst Düzey Görev Degisikligi

Vestel üst yönetiminde görev degisimi yasaniyor. Son 10 yili CEO’luk görevi olmak üzere 35 yildir Vestel Sirketler Grubu’nda görev ve sorumluluklarda bulunan Vestel CEO’su Turan Erdogan, 1 Eylül 2023 itibariyla emekli oluyor. Yeni dönemde CEO’luk görevini Vestel Beyaz Esya Genel Müdürü Erdal Haspolat üstlenecek.

Vestel'de Üst Düzey Görev Degisikligi


Vestel’in son 35 yilina önemli katki yapan Vestel CEO’su Turan Erdogan, bayragi Vestel Beyaz Esya Genel Müdürü Erdal Haspolat’a devrediyor. Sirket tarafindan Kamuyu Aydinlatma Platformu’na (KAP) yapilan açiklamada degisiklik söyle duyuruldu: "Vestel Sirketler Grubu CEO’su Sayin Enis Turan Erdogan 1 Eylül 2023 tarihi itibariyla emeklilik nedeniyle görevinden ayrilacak olup, yerine ayni tarih itibariyla halen Vestel Beyaz Esya Sanayi ve Ticaret AS Genel Müdürü olarak görev yapmakta olan Sayin Erdal Haspolat atanacaktir".

Görevini Haspolat’a devreden Turan Erdogan 1 Eylül 2023 tarihi itibariyla emeklilige ayrilacak olup, sahip oldugu birikimi Yönetim Kurulu Baskani Basdanismani olarak emeklilik döneminde de Vestel’e aktarmaya devam edecek. Turan Erdogan, 1988 yilinda katildigi Vestel Sirketler Grubu’nda son 10 yili CEO’luk görevi olmak üzere tam 35 yildir kritik yöneticilik sorumluluklari üstlendi. Vestel’in yalnizca Türkiye’nin degil dünyanin sayili teknoloji sirketleri arasinda yer almasinda önemli rolü olan Turan Erdogan, görevde bulundugu süre boyunca Vestel’i Vestel yapan, sirketi ve sektörü dünyanin saygin platformlarinda temsil ederek ülkemize önemli katki yapti.

1 Eylül 2023 itibariyla koltugu Erdal Haspolat devralacak

Turan Erdogan’dan bayragi, hali hazirda Vestel Beyaz Esya Genel Müdürü görevini sürdüren Erdal Haspolat devralacak. Verilen bilgiye göre, 1 Eylül 2023 tarihi itibariyla Vestel CEO’luk görevini üstlenecek olan Erdal Haspolat, 1998 yilindan bu yana Vestel Beyaz Esya’da farkli görev ve sorumluluklarda bulundu. Bütün bu süre boyunca teknolojik gelismelerle pek çok ilke imza atarken, Ar-Ge’ye verdigi önemle üstün teknolojili, akilli ve dünya standartlarinin üzerinde Vestel Beyaz Esya ürünlerini tüm dünyayla rekabet eder hale getirdi.

Orta Dogu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisligi Bölümü mezunu olan Haspolat, son 8 yili Vestel Beyaz Esya Genel Müdürü olmak üzere 25 yildir Vestel bünyesinde önemli görev ve sorumluluklar üstlendi. Yüksek kalite ve teknolojide ürün gelisimine odaklanarak deger olusturan Haspolat, yeni dönemde Zorlu Grubu ve Vestel için kritik önem arz eden CEO’luk koltugunda oturacak.
Kaynak: İHA