Türkiye Odalar Ve Borsalar Birligi'nin 79. Genel Kurulu Gerçeklesti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi’nin 79. Genel Kurulu sonrasi konusan Çarsamba Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Kazim Yilmaz, "Türk is dünyasinin çati kurulusunun baskani, Türkiye sevdalisi, camiamizi her zaman ve her platformda gecesini gündüzüne katarak ulusal ve uluslararasi arenada basari ile temsil eden kiymetli M. Rifat Hisarciklioglu’nu tebrik eder, görevinde basarilar dilerim" dedi.

Türkiye Odalar Ve Borsalar Birligi'nin 79. Genel Kurulu Gerçeklesti
Kurulusunun 71. yilini kutlayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi’nin (TOBB) 79. Genel Kurulu TOBB Baskani M.Rifat Hisarciklioglu baskanliginda, tüm oda ve borsalarin istirakleriyle TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde gerçeklesti. Genel Kurula, Çarsamba Ticaret Borsasi (ÇTB) Yönetim Kurulu Baskani Kazim Yilmaz, Meclis Baskani Haci Toraman, Borsa Meclis Üyesi ve TOBB Delegesi Mehmet Arslan ve Genel Sekreter Sercan Yasar katilim saglarken Borsa Meclis üyeleri de katildi.

Programi iki günden olusan genel kurul, oda ve borsa baskanlarinin Anitkabir ziyareti ile basladi.

Programin birinci gününde Hisarciklioglu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Ticaret Bakani Mehmet Mus’un katilimiyla TOBB 79. Genel Kurulu çerçevesinde Birlik merkezinde düzenlenen Hizmet Seref Belgesi Takdim Töreni’nde konustu.

Hisarciklioglu, konusmasina yilin baslarinda yasanan deprem felaketine deginerek 6 Subat’ta meydana gelen depremlerde vefat eden vatandaslara Allah’tan rahmet diledi. Hisarciklioglu, bugün camiaya en uzun süre hizmet etmis çalisanlara hizmet seref belgelerini takdim etmek üzere bir araya geldiklerini söyledi.



Hisarciklioglu ekonomi surasi istedi

71. kurulus yildönümünde gerçeklesen 79. genel kurulun ilk gününde TOBB Baskani M. Rifat Hisarciklioglu, yaptigi konusmada “TOBB’un 71. kurulus yil dönümünde camiamizla bir aradayiz. Yerel kalkinmanin itici gücü olan 365 Oda/Borsa yönetimi olarak bizler, oda ve borsa baskanlari, hep daha fazla üretim, yatirim, istihdam ve ihracat için çalistik, çalismaya devam ediyoruz. Sorunlar ve tespitlerle birlikte çözüm önerilerini hazirliyor, sizinle ve bakanlarimizla istisare ediyoruz. Bunun için de yine sizin liderliginizde ve uygun göreceginiz bir tarihte, yasadigimiz sikintilari aktarabilecegimiz TOBB Ekonomi Surasi’nin düzenlemesini takdirlerinize arz ederiz. 71 yildir ayni ruh, ayni heyecanla, Güçlü Türkiye ve Güçlü Ekonomi için çalismaya devam ediyoruz” dedi.



"Hisarciklioglu güven tazeledi"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi’nin 79. Genel Kurulunun ikinci gününde açilis konusmalari, Istiklal Marsi ve saygi durusuyla baslayan genel kurul, oda ve borsa delegelerinin oy kullanmasi, bütçe tasarisinin görüsülmesi, TOBB komisyonlarinin ve birlik baskaninin seçimi ile devam etti. Genel Kurul’da yapilan seçim sonucunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Baskani M. Rifat Hisarciklioglu, oybirligi ile Baskanliga yeniden seçildi. Hisarciklioglu, güçlü Türkiye ve güçlü ekonomi için çalismaya devam edeceklerini belirterek, “Sahsima gösterilen güven ve teveccüh için tesekkür ederim” diye konustu.



"Güven oyumuz yine baskanimiz Hisarciklioglu’na"

Genel kurul sonrasi açiklama yapan ÇTB Baskani Yilmaz, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Baskanligina yeniden seçilen TOBB Baskanimiz, Türk Is Dünyasinin Çati Kurulusunun Baskani, Türkiye sevdalisi, camiamizi her zaman ve her platformda gecesini gündüzüne katarak ulusal ve uluslararasi arenada basari ile temsil eden kiymetli M. Rifat Hisarciklioglu’nu tebrik eder, görevinde basarilar dilerim" seklinde konustu.

Kaynak: İHA