Mersin'de Çevre Haftasi Çesitli Etkinliklerle Kutlanacak

İçel Büyüksehir Belediyesinin, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayisiyla çevre, iklim ve ekosistemin önemine dikkat çekecek birbirinden farkli etkinlikler düzenleyecegi bildirildi.

Mersin'de Çevre Haftasi Çesitli Etkinliklerle Kutlanacak
Belediyenin Çevre Haftasi’nda her yil oldugu gibi bu yil da, tüm İçellilerin çevre farkindaligini artiracak önemli etkinliklere imza atacagi ifade edilen açiklamada, 5-11 Haziran da çevre, iklim ve ekosistemin önemine dikkat çekecek çalismalarin İçel Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri tarafindan yapilacagi kaydedildi. Ekiplerin özellikle çocuklara ve gençlere yönelik etkinlikler hazirladigi, bu çerçevede panel, geziler, deniz ve sahil temizligi, atiklardan yapilan resim sergileri ile insanin çevreyi ne kadar kirlettigine dikkat çekilecegi ve farkindalik olusturulmasinin saglanacagi aktarildi.

"Çevre duyarliliginin artmasi için mücadele içerisindeyiz"

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskani Dr. Bülent Halisdemir, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve 5-11 Haziran Çevre Koruma Haftasi’nda farkindalik amaciyla her yil bir dizi etkinlikler yaptiklarini söyledi.

Bu yilki etkinlik detaylari hakkinda bilgi veren Halisdemir, "Dünya Çevre Günü nedeniyle kutlama yapmiyoruz, farkindalik günü olarak isliyoruz. Vatandaslarimizin çevreye duyarliligi ve farkindaligi biraz daha artsin mücadelesi içerisindeyiz. Bu yil yapacagimiz etkinliklerimizde öncelikle 5 Haziran’da Temiz Akdeniz Projemiz’in kapanis lansmanini yapacagiz. İçel’in bir röntgenini çikarttik. Bir sonraki asamaya geçecegiz. Bir sonraki asamaya geçecegimiz projenin de açilisini, düzenleyecegimiz panelle yapacagiz" dedi.



"Kortej yürüyüsü ve dalis etkinligimiz olacak"

Çevre Koruma Haftasi’ni dolu dolu geçirmek adina herkesi kapsayan etkinlikler planladiklarini ifade eden Halisdemir, "6 Haziran’da Mezitli’de sokak temizligi ile ilgili bir kortej yürüyüsü yapacagiz. Bu yürüyüsümüz bandomuz esliginde olacak. 7 Haziran Çarsamba günü ise, İçel Marina’da profesyonel uzman arkadaslarimiz dalis etkinligi yapacak. Bakalim denizimizin içinden neler çikacak, neler atiyoruz, nasil kirletiyoruz? Insanlarin daha dikkatli olmasini saglamak için, bunlari da çikartip sergilemeyi düsünüyoruz. Umarim bir sey çikmaz, ama maalesef her yil çok degisik atiklarin atildigini görüyoruz. Zaten bizim de amacimiz kimse denizi kirletmesin. Kirletilmis bir yeri temizlemek çok zor" ifadelerini kullandi.

"6 ilçede ayni anda sahil temizligi yapilacak"

Halisdemir, 8 Haziran’da farkli kurum, kurulus, stk ve vatandas isbirligi ile yapilacak sahil temizligi etkinliginin detaylarini da paylasarak, "Adanalioglu’nda bir plaj temizligi yapacagiz. Çevre, Sehircilik Il Müdürlügümüz de bize katki saglayacak. Daha sonra Muhtarlik Daire Baskanligimizin öncülügünde Anamur, Aydincik, Erdemli, Tarsus ve Silifke’de ayni anda baslayacak bir plaj temizligi yapacagiz. Orada da yine plajdan çikan atiklari sergileyecegiz" diye konustu.

9 Haziran Cuma günü özellikle çocuklarin katiliminin olacagi Geri Dönüsüm Tesisi Teknik Gezisi yapacaklarini söyleyen Halisdemir, "Özellikle ögrenciler üzerinde duruyoruz. Bu sefer ilkögretim okulundan bir grup ögrenciyi geri dönüsüm firmalarina götürüp, kullandigimiz malzemelerin atiklarinin geri dönüsümle tekrar nasil kazandirildigini görmelerini istiyoruz" dedi.



"10 Haziran’da herkesi Galatasaray Meydani’na bekliyoruz"

10 Haziran Cumartesi günü Galatasaray Meydani’nda Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskanligi’nin öncülügünde ODTÜ Deniz Bilimleri, İçel Üniversitesi ve diger birimlerin stant açacagini da sözlerine ekleyen Halisdemir sunlari söyledi: "Orada konserler olacak ve İçel Yelken Kulübü denizde gösteriler yapacak. Yine biz de İçel Büyüksehir Belediyesi’nin deniz araçlariyla bazi gösteriler yapacagiz. Geri kazanim sergileri olacak. Yaptigimiz çalismalari insanlara anlatacagiz. Uçurtma senligimiz ve çocuklara güzel hediyelerimiz olacak. Tüm vatandaslarimizi bekliyoruz."
Kaynak: İHA