KEÇMEK Yil Sonu Sergisi Keçiören'de Açildi

Ankara’da Keçiören Belediyesi bünyesinde egitim veren Keçiören Sanat ve Meslek Edindirme Kurslari (KEÇMEK), yil sonu sergisi ile kursiyerlerini mezun etti. Keçiören Sanat Galerisi’nde açilan sergide el sanatlarindan dikis nakis ürünlerine varincaya kadar birçok ürün sergilenmeye baslandi.

KEÇMEK Yil Sonu Sergisi Keçiören'de Açildi


Serginin açilisi Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, AK Parti Ankara Milletvekilleri Orhan Yegin ve Zeynep Yildiz, AK Parti Ankara Il Kadin Kollari Baskani Hatice Çakmak, AK Parti Keçiören Ilçe Baskani Zafer Çoktan, AK Parti Keçiören Kadin Kollari Baskani Saliha Küçüker ve sanatseverlerin katilimiyla gerçeklestirildi.

Baskan Turgut Altinok açilista yaptigi konusmada kurslarin önemini vurgulayarak “KEÇMEK’lerimizde bir yili daha geride biraktik. 5 binden fazla kursiyere 70 bransta egitim verdik. Buradaki amacimiz, geleneksel sanatlarimizi yasatip gelecege aktarmak ve kadinlarimiza meslek edindirmektir. Okumanin, ögrenmenin yasi yok. Besikten mezara kadar ögrenmek önemlidir” dedi.



Kadinlarin meslek edinmeleri, ev ekonomilerine katki sunmalari açisindan kurslarin basarili bir dönem geçirdigini söyleyen Altinok, sunlari dile getirdi:

“Aile ekonomisine katki saglansin diye bu kurslarimizi açiyoruz. Bizden en çok talep edilen sey is. Bu kadar insani kamuda istihdam etmek mümkün degil. Ancak is kollari üretmek mümkün. Zaten Türkiye’de kamuda istihdam edilenlerin sayisi Amerika’dan bile fazla. O zaman bizlere de üretmek ve bunun satisini yapmak düser. Üreterek aile ekonomisine katki sunacagiz. KeçiKoop’u kurduk. Ankara’daki ilk resmi kadin kooperatifi. Bu platformda, üretilen ürünleri satip parasini sahiplerine veriyoruz. Çin’de her yer fabrika. Meslek edindirme kurslarinin amaci da budur. Malzemenin de en kalitesini alip kaliteli ürünler üretiyoruz. Kendi el sanatlarimizi, oya, dantel ve nakislarimizi gelecege tasiyoruz. Geçmisimizi, tarih ve kültürümüzü yasatiyoruz. Üretmeden kalkinmamiz mümkün degil. Üreten ülkeler kalkinir. Bu nedenle Keçiören’deki tüm hanimlarimizin meslek sahibi olmasini istiyoruz.”

Protokol konusmalarinin ardindan kurdele kesilerek serginin açilisi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA