Gençler Kasetlerle Nostalji Yasiyor

Geçmisin favori müzik materyalleri arasinda olan kasetlere nostalji havasini yasamak isteyen gençler ilgi gösterirken, ileri yastaki vatandaslarin da kaset meraki devam ediyor.

Gençler Kasetlerle Nostalji Yasiyor
Teknolojinin hizla gelistigi son yillarda müzik keyfi akilli telefon ve bilgisayarlarda yasanirken, geçmisin vazgeçilmez müzik materyallerinden olan kasetlere ilgi halen daha devam ediyor. Özellikle yeni genç nesil geçmisin nostalji havasini yasamak için kasetlere ilgi gösterirken, yasi ilerleyen vatandaslar da kendi yasadigi dönemlere ait müzikleri dinlemek için kasetlerden vazgeçmiyor. Eskisehir’de bir sahaf dükkaninda kitap ve plak satisinin yani sira binlerce kaset barindiran Devran Gökay, vatandaslarin kasetlere oldukça ragbet gösterdigini belirterek dükkaninda nostalji havasinin yasatildigini söyledi.



“Kasetin nostalji havasini yasiyorlar”

Dükkanda hemen hemen her türde toplam yaklasik 5 bine yakin kasetin oldugunu belirten Gökay, Müsterilerin tercihi kusak farkina göre degistigini dile getirdi. 17-25 yas arasi kusaktaki gençlerin agirlikli olarak rock müzik dinledigini vurgulayan Gökay, “Yerli ve yabanci ayrit etmeksizin kasetleri merak edip aliyorlar. 25-35 arasi kusak biraz daha agirlikli olarak pop türü kasetlere ilgi gösteriyorlar. Yasi ileri olan müsteriler ise Türk Sanat Müzigi ve arabesk tarzi kaset istiyorlar. Orhan Gencebay, Müslüm Gürses, Zeki Müren, Müzeyyen Senar, Neset Ertas gibi sanatçilarin kasetlerine oldukça ragbet gösteriyorlar. Müsterilerimiz kaset ruhunun nostalji havasini yasamak istediklerini söylüyorlar. Müsterilerimizin sarki tercihi yasina göre degisiyor” diye konustu.



“Geçmiste alisveris yapma hissi onlara degisik hissettiriyor”

Kaset ile plak arasinda çok ciddi bir fiyat farki olduguna da deginen Gökay, “Plagin fiyati kasete oranla 10 kat daha yüksek. Vatandas dogal olarak bütçesine uygun oldugu için kaset biraz daha alinabilir hale geldi. Insanlar artik kaset alimina agirlik vermeye basladi.

Zaman zaman kaset fiyatlarinda da artislar yasanabiliyor. Eskisehir’de bu sekilde eski tip kasede merakli olan baska birilerinin olmadigini düsünüyorum ama yine de geçimimizi sagliyoruz. Genç kusak kendi zamaninda üretilmeyen bir seye merakli oluyor. Kendi ebeveynlerinin gençliginde dinledigi müzikleri dinleme sansi yakaliyorlar. Kaset alma firsati buluyorlar. Geçmise yolculuk yaparak alisveris yapma hissi onlara degisik hissettiriyor. Ileri yastaki kusaksa kendi hatiralar kasetleri görüp aliyor ve geçmisi yad ediyor. Kasetin o nostalji havasi onlari cezbediyor. Bir sekilde geçmisteki nostalji dönemin insanlara verdigi ne varsa bugün biz yasatmaya çalisiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA