Gençler Dijital Dünyaya Ilk Adimlarini Atti

Denizli Büyüksehir Belediyesinin, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi koordinasyonunda gençleri daha donanimli hale getirerek genç issizligin azalmasi, mesleki yeterliklerinin artmasi ve kariyer gelisimlerinin desteklemeleri amaciyla yürüttügü “Nitelikli Genç, Güçlü Denizli” adli projesinde baslattigi mesleki egitim tüm hiziyla sürüyor.

Gençler Dijital Dünyaya Ilk Adimlarini Atti


Denizli Büyüksehir Belediyesinin, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’nin koordinasyonunda, Kalkinma Ajanslari tarafindan Türkiye genelinde yürütülen hibe programi Sosyal Gelismeyi Destekleme Programinda, gençleri daha donanimli hale getirerek genç issizligin azalmasi, mesleki yeterliklerinin artmasi ve kariyer gelisimlerinin desteklemeleri amaciyla yürütücüsü oldugu “Nitelikli Genç, Güçlü Denizli” projesi tüm hiziyla devam ediyor. Denizli Büyüksehir Belediyesi, Acipayam Belediyesi, Denizli Is Kurumu, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TEKNOKENT) ve Denizli Milli Egitim Müdürlügü is birliginde hayata geçirilen egitimler Büyüksehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde özel hazirlanan yazilim laboratuvari ve mekatronik atölyesinde gerçeklestiriliyor.

100’e yakin genç yazilim dünyasina merhaba dedi

Proje dahilinde 100’e yakin genç teorik egitimlerin yani sira pratik uygulamalara da basladi.

Gençler egitim sürecinde 4 farkli yazilim dili ve 1 elektronik tasarim egitimi aliyor, proje ile gençlere 3 aylik egitim planlandi. Yazilim laboratuvarinda C# ve Unity, .Net MVC ve Entity Framework ile web uygulamalari gelistirme, PHP ve MySQL ile web uygulamalari gelistirme, React Native ile mobile uygulama gelistirme; mekatronik atölyesinde ise ardunio, temel elektronik dersleri, elektronik kart ve 3D tasarim dersleri gibi basliklarda egitimlerin es zamanli olarak verildigi ifade edildi.

“Gençler bizim gözbebegimiz”

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, gençlerin daha donanimli ve nitelikli olmasi için tüm imkanlarini seferber ettiklerini belirterek, “Her zaman gençlerimize, yarinlarimiza tüm imkanlarimizla yardimci oluyoruz. Çünkü biliyoruz ki, gençlik demek gelecek demektir” dedi.



Nitelikli Genç, Güçlü Denizli projesinin gençlere altin bir bilezik kazandiracagini ve mesleki anlamda yeni ufuklara yelken açacagini vurgulayan Baskan Zolan, “Gençler bizim gözbebegimiz. Gençlerimizin istek ve talepleri çerçevesinde her türlü imkanimizi seferber etmeye devam edecegiz. Insallah egitim süreci tamamlandiginda dijital dünyada var olan onlarca genç yazilimci kardesimiz yetismis olacak. Tüm genç kardeslerime basarilar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA