Genç'te Vatandaslara Kene Ile Mücadele Egitimi Verildi

Bingöl’ün Genç Ilçe Halk Sagligi Müdürlügü ekipleri ilçede Kirim Kongo Kanamali Atesi vakalarina yönelik köy ve okullarda vatandaslar ile bir araya gelerek bilgilendirme yapti.

Genç'te Vatandaslara Kene Ile Mücadele Egitimi Verildi
Genç Ilçe Halk Sagligi Müdürlügü ekipleri havalarin isinmasi ile birlikte muhtemel bir kene isirmasi vakasina karsi vatandaslari bilgilendiriyor. Köyleri gezen Halk Sagligi ekipleri muhtemel bir kene vakasinda ne yapilmasi gerektigi hususunda bilgilendirmeler yaparken okullari ziyaret ederek ögrencilere de sinevizyon esliginde egitim veriyor. Genç’te Sehit Hakan Kültür Merkezinde de vatandaslara yönelik verilen seminerde olasi bir kene vakasi ile karsilasmalari durumunda ne yapilmasi gerektigi anlatildi. Uzmanlar muhtemel bir kene vakasi ile karsilasildiginda hiç vakit kaybetmeden çiplak el ile dokunmamak sartiyla vücuda tutundugu en yakin yerden tutarak uygun bir malzeme ile çikarilmasi gerektigini, ne kadar erken çikarilirsa hastaligin bulasma riskinin de o kadar azalacagi belirtildi.

Uzmanlar, vücuda tutunan veya hayvanlarin üzerinde bulunan kenelerin kesinlikle çiplak el ile öldürülmemesi ve patlatilmamasi gerektigini, üzerine kolonya, gaz yagi gibi maddelerin de dökülmemesi gerektigini belirtti.

Kaynak: İHA