Gelecegin Seflerine Ünlü Seften Egitim

Antikkapi A.S.’nin öncülügü ve ev sahipliginde bu yil ilk kez yapilan ‘Kocaeli Gastro Genç’ yarismasinda dereceye giren genç sef adaylari, Türkiye’nin taninmis sefi Mehmet Yalçinkaya’dan egitim aldi.

Gelecegin Seflerine Ünlü Seften Egitim
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, bu yil kentte bir ilki gerçeklestirerek ‘Kocaeli Gastro Genç’ yarismasi düzenledi.

Antikkapi A.S.’nin öncülügü ve ev sahipliginde Kocaeli Üniversitesi ile Kocaeli Il Milli Egitim Müdürlügünün destegiyle düzenlenen yarismada genç sef adaylari hazirladiklari yemekleriyle jüriden en fazla puani almak için ter döktü. 10 okuldan 20 ögrencinin katildigi yarismada derece kazanan 6 ögrenci workshop egitimi kazandi.

Bu yil ilki gerçeklestirilen Gastro Genç Kocaeli Meslek Liseleri Arasi Yemek Yarismasi’nda ana yemek ve tatli kategorilerinde dereceye giren ögrenciler Istanbul Bakirköy’de bulunan ünlü sef Mehmet Yalçinkaya’nin MYK Gastro Arena’da egitim aldi.

Gelecegin sefleri workshop egitiminde dana tartar, deniz mahsüllü risotto, taze vanilyali krem brule yapimini ve mutfak hakkindaki ipuçlarini deneyimli seflerden ögrendi. Ögrenciler egitimde ögrenirken hem de keyifli vakit geçirdi. Ünlü sef Mehmet Yalçinkaya ile tanisma firsati bulan ögrencilere egitim sonunda katilim sertifikalari verildi.

Kaynak: İHA