Baskan Özkasap TOBB Genel Kurulunu Degerlendirdi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi’nin (TOBB) Seçimli 79. Genel Kuruluyla ilgili degerlendirmelerde bulunan Manisa Ticaret Borsasi Baskani Sadik Özkasap, “Is dünyamiz üretim ve istihdam kararliligini korudugu sürece, hükümetimiz de basta maliyetler ve finansmana ulasim olmak üzere en akilci ve destekleyici politikalarla aktarilan tespitlere çözüm üretecek geçis yollarini sagladigi sürece daha iyiye ulasmamiz her zaman mümkün olacaktir” dedi.

Baskan Özkasap TOBB Genel Kurulunu Degerlendirdi
TOBB Seçimli 79. Genel Kurulu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Ticaret Bakani Dr. Mehmet Mus’un da katildigi bir dizi programla Ankara’da gerçeklestirildi.

TOBB Baskani M. Rifat Hisarciklioglu’nun 4 yil süreyle yeniden baskan seçildigi Genel Kurulda, Manisa Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Sadik Özkasap da üyesi oldugu TOBB Ticaret Borsalari Konseyi’ne yeniden seçildi. Genel kurulda, Manisa Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Sadik Özkasap ile birlikte Manisa Ticaret Borsasi Meclis Baskani Cahit Yayman, Genel Kurul Delegeleri olan Meclis Baskan Yardimcisi Ali Yilmaz, Meclis Baskan Yardimcisi Alpaslan Gül ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ersaygi da Genel Kurul çerçevesindeki görüsme ve seçimlerde yer alarak Manisa is dünyasini temsil ettiler.

Genel kurulla ilgili degerlendirmelerde bulunan Manisa Ticaret Borsasi Baskani Sadik Özkasap, “Genel kurulumuzun bir diger önemli özelligi de Ülkemizi daha ileriye tasimak mesaji altinda hem Is Dünyasinin hem de Hükümetimizin kararliligini gösterdigi bir platform olmasi. Is dünyamiz üretim ve istihdam kararliligini korudugu sürece, hükümetimiz de basta maliyetler ve finansmana ulasim olmak üzere en akilci ve destekleyici politikalarla aktarilan tespitlere çözüm üretecek geçis yollarini sagladigi sürece daha iyiye ulasmamiz her zaman mümkün olacaktir. Bizler de, oda ve borsa baskanlari olarak yönetim kadrolarimiz ve üye isletmelerimiz ile birlikte sadece günü kurtarmak, mevcutla yetinmek gibi bir anlayista asla olmadik. Hep daha fazla üretim, yatirim, istihdam ve ihracat için çalistik, çalismaya devam ediyoruz. Her alanda yeni ve çok daha büyük hedeflere ulasmak için gayret gösteriyoruz. Dogrudan istirakçisi oldugumuz ya da çalisma konularina dahil oldugumuz, TOBB Ticaret Borsalari Konseyi faaliyetleri, tarimsal emtia ticaretini dijital platforma tasiyan Türkiye Ürün Ihtisas Borsasi’nin kurulusu ve acentelik faaliyetleri, yurtiçi ve AB nezdinde cografi isaret tescili çalismalari ile üretim degerlerimizin korunmasi ve pazarlarinin desteklenmesi, KGF ve Türk Eximbank desteklerinin yatirim ve ihracatta miktar ve çesit bakimindan artirilmasi, TOBB Nefes Kredileri, e-ticarette köprü olma, is dünyasi webinarlari, ekonomi raporu bilgilendirmeleri, mesleki egitim, kadin ve genç girisimcilik, üniversite-is dünyasi entegrasyonu, ticari anlasmazliklarda arabuluculuk, özel sektörün yesil dönüsüme hazirlanmasi, bu gayrete verebilecegimiz baslica örnekler arasinda yer aliyor. 81 ilden gelen delege ve temsilcilerle yapmis oldugumuz görüsmelerde de gördük ki; her türlü zorluga ve çevremizdeki olumsuzluklara ragmen is dünyamizin özgüveni saglam. Bizler de ülkemiz, is dünyamiz ve üyelerimiz adina üretimden pazarlama çalisma hayatinin her asamasinda isletmelerimizin karsilastigi sorunlar ve çözüm önerilerini birligimize ve hükümetimize aktarmaya, istisare etmeye devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA