Aydin'da Tütün Kullaniminin Zararlarina Dikkat Çekildi

Aydin Il Saglik Müdürlügü personelleri “Dünya Tütünsüz Günü” çerçevesinde stant açarak, tütün kullaniminin zararlarina dikkat çekti.

Aydin'da Tütün Kullaniminin Zararlarina Dikkat Çekildi


Dünya genelinde oldugu gibi Türkiye’de de kutlanan Dünya Tütünsüz Günü çerçevesinde Aydin’da anlamli bir etkinlik gerçeklestirildi.

Toplumda farkindalik olusturmak ve toplum destegini arttirmak amaciyla gerçeklestirilen etkinlikte Aydin Il Saglik Müdürlügü personelleri stant açarak vatandaslari bilgilendirdi. Il Saglik Müdürlügü hizmet binasi bahçesinde açilan stantta vatandaslara ve saglik personeline Alo 171, Alo 184, Yesil Dedektör, Sigara Birakma Poliklinikleri hakkinda bilgilendirmeler yapilarak, tütün kullaniminin zararlarina dikkat çekti. Dumansiz hava sahasi logolu sticker, magnet, balon ve el brosürleri de dagitilarak farkindalik olusturuldu. Ayrica etkinlikte vatandaslara karbonmonoksit ölçümleri yapilarak sigara birakma polikliniklerine yönlendirmeleri yapildi.

Etkinlige Aydin Il Saglik Müdürü Dr. Eser Senkul, Halk Sagligi Hizmetleri Baskani, Halk Sagligi Hizmetleri Baskan Yardimcisi ve yöneticileri de katildi.

Kaynak: İHA