40 Yil Önce Köydeki Markette Kurdugu Hayalini Sehirde Gerçeklestirmenin Gururunu Tasiyor

Antalya’da yasayan kuyumcu Halil Güvençoglu, 40 yil önce dedesinin islettigi markette hayalini kurdugu meslegi yapmanin gururunu yasiyor. Antalya’da aileye ait iki kuyum subenin basina geçen Güvençoglu için meslekte en önemli sey ise devamlilik ilkesi oldu.

40 Yil Önce Köydeki Markette Kurdugu Hayalini Sehirde Gerçeklestirmenin Gururunu Tasiyor
Antalya’da yasayan kuyumcu Halil Güvençoglu (55) ticaret hayatina 15 yasinda dedesinin sahibi oldugu markette basladi.

Dedesinin 1962 yilinda kurdugu markette uzun süre çalisan ve burada kuyumcu dükkani açma hayali kuran Güvençoglu, bir süre sonra ailesi ile birlikte Antalya’ya tasindi. Güvençoglu, hayalini kurdugu kuyumcu sektörüne Antalya’da girmeye karar verdi. Güvençoglu, dedesi ve babasinin da destegini alarak Antalya’da açilan iki subenin basina geçti. Güvençoglu bugün iki kuyumcu dükkani ile çocukken kurdugu hayalini gerçeklestirmenin huzurunu yasiyor.

“Köyde sartlar yeterli degildi, sonunda hayalim gerçek oldu”

Ticaret hayatini anlatan Halil Güvençoglu, “Sirketimizi 1962’de dedem kurdu, dedem önce market isletiyordu, babam da yaninda çalisiyordu. Okulu bitirdikten sonra ben de markette çalismaya basladim. Bayragi dedemden ben devraldim. Ilk ticaretimi markette ögrendim. Ardindan Antalya’ya tasindik, buraya gelince çocukluk hayalim olan kuyumcu sektörüne girdim. Köyde sartlar yeterli degildi, sonunda hayalim gerçek oldu. 25 yasinda bu sektöre girdim. Isimi severek yapiyorum suanda 2 tane dükkanim var. Bu süreçte dedem ve babamin her zaman destegini gördüm. Isimin bu kadar büyümesinde devamlilik ilkesini düstur edindim. Devamlilik oldugu zaman taninirlik artiyor. Burada da ilkeli durus topluma her zaman güven verdi” dedi.



“Altin her zaman en dogru yatirim limanidir”

Tecrübeli bir kisi olarak son zamanlarda altinda yasanan dalgalanmalari da degerlendiren Halil Güvençoglu, “Altinin dalgalanmasi global bir olay. Altin her zaman en dogru yatirim limanidir. Biz müsterilerimize yatirimi tavsiye ediyoruz; 3 ay degil en az 6 ay hedef konularak yatirim yapilmalidir. Vatandasimiz altini daha çok paraya ihtiyaci oldugu zaman satiyor. Yastik altinda altini bulunan vatandaslarimiz bunu bankalara teslim ederse ekonomimiz için ciddi anlamda bir katkida bulunur” seklinde konustu.



“Çeyrek altin tahtindan oldu”

Altin fiyatlarinin artmasi ile çeyrek altinin tahtindan indigini sözlerine ekleyen Güvençoglu, “0,25 ve 0,50 gibi altinlara talep artti. Dügünlerde artik bu takilar takiliyor. Firsatini bulan bunlari aliyor” sözlerine yer yerdi. Turizm kenti Antalya’ya gelen turistlerden sehir merkezinde bulunan kuyumcularin yeteri kadar yararlanamadigini belirten Güvençoglu, “Daha çok alisveris merkezleri bu turistleri çekiyor. Burada haksiz bir rekabet de var. Üzülüyoruz” açiklamasina yer verdi.

Vatandaslarin otomobil yerine altina yatirim yaptigini belirten Güvençoglu, “Vatandaslarimizin elinde bulunan küçük mevduatlarla otomobil alamiyor. Bunun yerine küçük mevduatlari altinda degerlendiriyor. Bizim toplumumuzda tasarruf bir kültürdür” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA