10 Binde Bir Dogumda Görülüyordu, Akça Bebegin Onikiparmak Bagirsagi Iyilesti

Izmir’de 12 gün önce dünyaya gelen Akça Duru Bebek, 10 binde bir dogumda görülen onikiparmak bagirsagindaki tikanik nedeniyle ameliyat oldu, sagligina kavustu.

10 Binde Bir Dogumda Görülüyordu, Akça Bebegin Onikiparmak Bagirsagi Iyilesti
Izmir’de yasayan Öykü ve Gürkan Sayat’in bebekleri Akça Duru, 12 gün önce 37 haftalikken dünyaya geldi; ancak dogumdan sonra sürekli kusmaya basladi.

Yapilan tetkiklerde onikiparmak bagirsaginda tikaniklik tespit edilen bebek, Medicana International Izmir Hastanesi Çocuk Cerrahi Op. Dr.Nihan Ünver tarafindan operasyona alindi. Ameliyatin ardindan yeni dogan yogun bakim servisinde bakilan minik bebek, dogumdan 12 gün sonra saglikli sekilde taburcu edildi.

10 binde bir görülüyor

10 binde bir dogumda görülen ve “duodenal atrezi” denilen onikiparmak bagirsagindaki tikanikligi bir buçuk saatlik bir ameliyatla açtiklarini söyleyen Dr. Ünver, su bilgileri verdi:

“Bu durumun tek tedavisi cerrahidir. Bu alanda deneyimli bir çocuk cerrahi kadar iyi bir yeni dogan yogun bakim servisi ve iyi anestezi ekibi de gereklidir. Akça Duru bebegimizin ameliyati iyi geçti, sonrasinda da herhangi bir sorun yasamadik. Simdi de saglikli bir sekilde, anne-babasina teslim ediyoruz” dedi.

Akça Duru Bebegin annesi Öykü Sayat ve Gürkan Sayat da tedavileriyle ilgilenen tüm hekimlere tesekkür ederek, “Bebegimizi saglikla kucagimiza aldigimiz için çok mutluyuz” dedi.

Kaynak: İHA