Yavas Açiklamasi 'Seçimde Oy Kullanacak Herkes, Nereye Oy Verirse Versin Onlarin Iradesi Azizdir'

Ankara Büyüksehir Belediye Baskani ve Cumhurbaskani Yardimcisi adayi Mansur Yavas, Karabük’teki mitinginde 14 Mayis seçimlerinde oy kullanacak herkesin kime oy verirse versin iradelerinin aziz oldugunu söyledi.

Yavas Açiklamasi 'Seçimde Oy Kullanacak Herkes, Nereye Oy Verirse Versin Onlarin Iradesi Azizdir'
Ankara Büyüksehir Belediye Baskani ve Cumhurbaskani Yardimcisi adayi Mansur Yavas, 14 Mayis seçimleri öncesi partisinin Karabük’te düzenledigi mitingine katildi.

Albay Karaoglanoglu Caddesinde düzenlenen mitingde konusan Yavas, “Milletimiz bir seçim yapacak. Öncelikle insallah bu seçimin vatanimiza, milletimize, ülkemize öncelikle hayirli olmasini dilerim. Seçimde oy kullanacak herkes, nereye oy verirse versin onlarin iradesi azizdir. Yani söyle bir sey yapmiyoruz. Seçimde bize oy verenler veya baska seye oy verenler denmesini istemiyoruz. Çünkü cumhur ittifakina da oy verenler, basimizin tacidir. Millet ittifakina oy verenlerle basimizin tacidir. Ankara seçimlerini kazandigimiz aksam söyle bir sey söyledik. Biz dedik artik görevi devraldik. Ankara halki bizi seçti. Rozetimizi çikariyoruz. Ertesi sabahtan itibaren artik herkesin belediye baskani olacagiz dedik ve dört yildir kimseyi ayirmadan, kimseyi ötekilestirmeden çalisiyoruz. Bununla ilgili bir tek oy vermeyenlere kötü bir mesajim yok. Baska siyasi partilerden hiç kimseye kötü bir mesajim olmadi. Çünkü siyaset insan kazanma sanatidir” dedi.

“Ankaralilara bakin bana oy vermeyenleri pisman edecegim diyordum” diyen Yavas, “Herkes sasiriyordu. Niye böyle konusuyor diye. Dedim ki evet pisman edecegim. Çünkü yaptigimiz çalismalarla öyle insanlari memnun edecegiz, aç ve açikta kimseyi birakmayacagiz ki alacagimiz hayir dualarinda keske ben de oy verseydim de benimde payim olsaydi dedirtecegim diyordum” ifadelerini kullandi.

Yavas, “Kendileri gibi düsünmeyenlere, baska fikirde olanlara. Bu nedenle millet ittifakinda olanlara, bunlar millettir, bunlar zillettir, bunlar vatan hainidir gibi söylemleri tümüyle reddediyoruz. Arkadaslar bu ülkede ev sahibi kiraci kavgasi baslamadi mi? Mülteci problemi yok mu? Peki uyusturucu on yasina kadar düsmüs. Uyusturucu problemi yok mu? Pahalilik yok mu? Enflasyon yok mu? Insanlar geçinemiyor. Bunlarin konusulmasini istemiyorlar. Aynen 2019’daki gibi PKK, PKK, PKK. Hani 85 tane kalmisti dagda, ayakkabi numaralarina kadar biliyordunuz. Onlar mi bölecek bu ülkeyi? Kim böldürecek. Geçin bunlari” diye konustu.

Cumhur Ittifakini HÜDA-PAR üzerinden elestiren Yavas, 6 siyasi partinin genel baskanlari iki yildir, 2 bin 400 maddelik mutabakat metninde uzlasti. Orada nerenin olacagi, nerenin olmayacagi da yazili. Türkçe’mizin en güzel cümlesi, uzlasma. Farkli düsünebilirler. Uzlasilir. Problem çikar yine uzlasilir. Yeter kavga etmeme iradesi olsun. Ona da kiziyorlar. Ne isiniz var birbirinize benzemiyorsunuz? Yani kavga edin diyorlar. Hayir. Kavga isi bitti bu memlekette. Kavga etmek istemiyoruz. Dolayisiyla simdi o kadar çok altinimizi muhabbeti yaptilar ki Iki parti giriyoruz derken onlar da 6’liyi tutturdular. Öyle mi? Ve diyorlar ki hiç olmazsa bu taraf oldugu gibi anlasti. 2 bin 400 maddelik yapacaklari is belli. Öbür tarafa bakiyorsunuz. HÜDA-PAR, Ittifakta, Binali Yildirim ‘Yok yok ittifakta degil‘ diyor. Spikerde içinizde diyor. Yani siz inkar ediyorsunuz. Ben de diyorum ki siz 6’li masaya benzemezsiniz ama ya birbirinizden utaniyorsunuz ya da umursamiyorsunuz. Ikisinden birisi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA