Samsun TSO Tahkim Ve Arabuluculuk Merkezi Hizmete Açildi

Is, ticari, tüketici ve kira uyusmazliklarinda Samsun is dünyasina hizmet sunmasi amaciyla kurulan "Samsun TSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi" düzenlenen törenle hizmete girdi.

Samsun TSO Tahkim Ve Arabuluculuk Merkezi Hizmete Açildi
Samsun Ticaret ve Sanayi Odasi (TSO) çatisi altina kurulan Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açildi. Is, ticari, tüketici ve kira uyusmazliklarinda Samsun is dünyasina hizmet verecek olan Samsun TSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin açilisinda konusan Ticaret Bakani Dr. Mehmet Mus, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani M. Rifat Hisarciklioglu, TOBB Uyum Yönetim Kurulu Baskani Cemil Çiçek, Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin önemine isaret ederek, hayirli olmasi temennisinde bulundular.

“Samsun is dünyasina hayirli olsun”

Samsun Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin is dünyasi camiasina hayirli olmasini dileyen Samsun TSO Yönetim Kurulu Baskani Salih Zeki Murzioglu, “Ticari hayattaki hiz ve beraberindeki degisimlerle birlikte hukuki ihtilaflar da hizla çogaliyor. Bunun neticesi olarak da ihtilaflarin çözümü için uzun mesakkatli bir süreç baslamaktadir. Ticari hayatin önünü tikadigindan, bu ihtilaflarin hizli bir sekilde çözüme kavusturulmasi is dünyasi açisindan büyük önem tasiyor. Itirazla, temyizle beraber bir davanin çözüme kavusturulmasi iyimser bir yaklasimla dört yil sürüyor. Çözüme kavusmasi beklenen bir davanin yillarca sonucunun beklenmesi, ticari hayati sekteye ugratmakta bu durum bazen bir domino tasi etkisi olusturarak zincirleme olarak isletmenin sonunu da getirebiliyor. Iste bu noktada TOBB Uyum Baskanimiz Sayin Cemil Çiçek’in Adalet Bakanligi döneminde alternatif bir çözüm olarak baslattigi arabuluculuk sistemine iliskin olarak TOBB bünyesinde kurulan UYUM Arabuluculuk ve Uyusmazlik Çözüm Merkezi, artik odamiz çatisi altinda da hizmet verecek. Düsük maliyet, kisa sürede neticelenmesi, gizlilik ve güvenilirlik, uzmanlik gibi anahtar kriterler üzerine kurulan bu sistemin Samsun’da önemli bir parçasi olan Samsun Tahkim ve Arabuluculuk Merkezinin camiamiza hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Açilisa ayrica, KOSGEB Baskani Hasan Basri Kurt, Samsun Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Sabri Kiliç, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri ve Türkiye’nin çesitli illerinden gelen oda ve borsa baskanlari katildi.

Kaynak: İHA