Meral Aksener Açiklamasi 'Findiga 4 Dolarin Altinda Fiyat Verilmeyecek'

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener Giresun’da yaptigi konusmada, köylerde tarimin canlanmasi için her köye bir ziraat mühendisi tayin etmenin yani sira verimi düsmüs yüzyillik findik bahçelerinin gençlestirilmesi için çiftçilerle el ele vereceklerini ve findiga 4 dolarin altinda fiyat verilmeyecegini söyledi.

Meral Aksener Açiklamasi 'Findiga 4 Dolarin Altinda Fiyat Verilmeyecek'
IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, partisinin Giresun’da düzenledigi mitinge katildi.

Giresun Atatürk Meydani’ndaki mitingde konusan Aksener, Giresunlu gençler’in issizlik dolayisyla Meksika üzerinden ABD’ye iltica ettigini ifade ederek, “Giresun’un kalkinmasi için her seyi var. 4 dolar yeni 80 TL olmasi gereken findigi yabanci yatirimcilara peskes çektiniz. Dolaysiyla Giresun’un kalkindirilmasi bizde. Giresun’un doga turizminin merkezi olabilmesi için her sarti var yeter ki yatirim yapilsin. Giresun’un gençleri issiz. Giresun’un ilçelerindeki gençler ABD’ye iltica etmek için Meksika’ya gidiyorlar. Meksika üzerinden ABD’ye gitmek isteyen gençler suanda Meksika’da toplama kamplarindalar. Böyle güzel bir sehrin gencinin Meksika’da toplama kampina girmeyi göze alarak bu güzel sehirden gitmektedir” dedi.

-

11 bin köy okulu açilip 100 bin ögretmen atamasi yapilacak

Köy okullarinin açilarak, ögretmen ve ziraat mühendisi atamalarinin yapilacagini da kaydeden Aksener, “Tarimla ilgili hemen 11 bin köy okulunu açacagiz ve 100 bin ögretmeni tayin edecegiz ve daha sonra 150 bin ögretmeni tayin edecegiz. Ziraat mühendisi ve veterinerleri o köylere tayin edecegiz ve tarimi canlandiracagiz. Verimi düsen 100 yillik findik bahçelerinin gençlestirilmesi için çiftçilerimizle el ele verip yapilan çalismalari biz üstlenecegiz ve findik bahçelerini gençlestirecegiz. Ayrica 4 dolarin altinda findiga bir fiyat verilemeyecek. Yabanci yatirimcilarin elinde findik oyuncak olmaktan çikarilacak. Yine orman vasfini yitirmis tapulu arazilerle ilgili mera kanununu yeniden gözden geçirecegiz ve tapu sahiplerine arazilerin verilmesi saglanacak. Dereli-Sebinkarahisar yolu ögrendim ki asin sembolü olarak “Bizim askimiz-Dereli-Sebinkarahisar yolu gibi hiç bitmesin” deniliyormus. Bu yolu bitirmek bize nasip olacak” dedi.

14 Mayis Pazar gününün ayni zamanda Anneler Günü oldugunu hatirlatarak kadinlardan hangi parti olursa olsun özellikle oy isteyen Ak Sener, partisinin milletvekillerinin tanitilmasinin ardindan Giresun’dan ayrildi.
Kaynak: İHA