KMÜ'de Hidrellez Çocuk Senligi Düzenlendi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Saglik, Kültür ve Spor Daire Baskanligi tarafindan ‘Hidirellez Çocuk Senligi’ düzenlendi.

KMÜ'de Hidrellez Çocuk Senligi Düzenlendi
746. Türk Dil Bayrami ve Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri çerçevesinde KMÜ Taha Akgül Spor Salonunda düzenlenen etkinlige KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgali, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Münir Oktay ile Prof. Dr. Nevzat Aydin, üniversite personeli, çocuklar ve aileleri katildi.

Senlikte konusan Rektör Gavgali, Hidirellez’in baharin habercisi, huzur ve bereketin nisanesi oldugunu belirterek, “Yüzyillardir Anadolu cografyasinda kutlanan Hidirellez gelenegi kültür ve tarihimiz açisindan önemli bir yere sahiptir. Hidirellez gelenegi sadece bizim Anadolu’da yasadigimiz ve yasattigimiz bir gelenek degil ayni zamanda pek çok inancin ve insanlik tarihinin en önemli kültürel degerlerinden biridir. Hidirellez Hizir ve Ilyas Peygamberin yilda bir gün bulustuklarina inanilan güne verilen addir. Hepinizin malumu oldugu üzere 6 Subat sabahina millet olarak büyük bir aciyla uyandik. Kahramanmaras merkezli depremden 11 sehrimizde 15 milyon civarinda vatandasimiz etkilendi ve binlerce insanimizi kaybettik. Vefat edenler arasinda üniversitemiz ögrencileri de var. Acimizin, üzüntümüzün tarifi yok. Bu nedenle, Hidirellez gibi birçok özel günümüzü bu yil buruk kutluyoruz. Allah bizlere bu acilari bir daha yasatmasin. Yüce Yaradan, devletimizi, milletimizi, çocuklarimizi korusun. Ilimizde binlerce afetzede vatandasimizi bir süredir misafir ediyoruz. Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi olarak afetten zarar gören vatandaslarimiza yönelik birçok çalisma ve faaliyet yürüttük. Özellikle depremzede çocuklarimiza kapilarimizi sonuna kadar açtik. Onlarin moralini yüksek tutmak adina bu çalismalarimiza araliksiz devam edecegimizi ifade etmek isterim. Etkinliklere katki saglayan tüm personelime ve Karaman Boynuinceli Yörükleri Kültür ve Dayanisma Dernegi’ne desteklerinden dolayi tesekkür ediyorum. Bugün burada düzenledigimiz ve çocuklarimizla birlikte kutladigimiz Hidirellez’in bolluk ve bereketine talibiz. Kültürümüzde yer alan bu güzide günlerin milletçe birligimize ve beraberligimize vesile olmasini diliyorum” dedi.

Rektör Gavgali’nin konusmasinin ardindan halk oyunlari gösterisi sergilendi. Senlikte çocuklar halat çekme, sandalye kapma, çuval yarismasi gibi farkli oyunlarda doyasiya eglendi. Yunus Emre Ortaokulu 6. sinif ögrencisi Emin Bekir Basaran’in model uçak gösterisi de ilgiyle izlendi.

Hidirellez senligi ikramlarin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA