Kirikkale'de Motosikletli Sürücülere Reflektif Yelek Dagitildi

Kirikkale’de düzenlenen Karayolu Güvenligi ve Trafik Haftasi etkinliklerinde meydana kurulan trafik parkurunda çocuklara akülü araçlarda trafik kurallari anlatildi. Motosiklet sürücülerine de görünür olmalarini saglayan reflektif yelek dagitildi.

Kirikkale'de Motosikletli Sürücülere Reflektif Yelek Dagitildi
Kirikkale’de, Karayolu Güvenligi ve Trafik Haftasi’nda sebebiyle etkinlik yapildi. Demokrasi ve Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen etkinlikte emniyet, jandarma, Il Saglik Müdürlügü, AFAD ve ilgili kurumlarin ekipmanlari vatandaslara tanitildi. Il Emniyet Müdürlügü Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügü tarafindan meydanda olusturulan trafik parkurunda, polis memurlari çocuklara akülü araçlar kullandirarak trafik kurallarini uygulamali olarak anlatti.

Vali Yardimcisi Ahmet Ferhat Özen de trafikte görünürlüklerinin artmasi için motosiklet sürücülerine reflektif yelek ve güvenli motosiklet kullanimi bilgilerini içeren el brosürü hediye etti. Sürücülere ayrica trafik kurallari konusunda hatirlatmalarda bulunuldu. Il Emniyet Müdürü Fahri Bulut ise çocuklara hediye edilen kirmizi düdüklerin kullanimi ile ilgili bilgiler verdi.

Karayolu Güvenligi ve Trafik Haftasi’nda sebebiyle basta çocuklar olmak üzere trafik bilincinin yerlesmesi için egitici çalismalara agirlik verildigini ifade eden Vali Yardimcisi Ahmet Ferhat Özen, "Agaç yasken egilir. Insanlar belirli yastan sonra trafik kurallarini ögrenmede zorluk yasayabiliyorlar ama çocuklarimiz bunu çok rahat ve kolay yapabiliyor. Böylelikle trafik kazalari azalacak, can ve mal güvenligimiz saglanacak. Sonuç olarak ülkemiz kazanacak ve insanlik kazanacak" dedi.

Kutlama etkinligine, Vali Yardimcisi Ahmet Sait Kurnaz, Il Jandarma Komutani Albay Baris Cücen, Il Saglik Müdürü Dr. Murat Agirtas, protokol üyeleri ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA