Kemal Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Daha Bize Milliyetçilik Dersi Verecek Kisi Anasindan Dogmadi'

Cumhurbaskani Adayi Kemal Kiliçdaroglu, "Bizi zaman zaman ’Yok masanin altinda, yok masanin üzerinde, yok masanin yaninda’ diye terör örgütleriyle baglantimiz varmis gibi bizi dillendiriyorlar. CHP’nin 6 okundan birisi milliyetçiliktir. Daha bize milliyetçilik dersi verecek kisi anasindan dogmadi aynen rahatlikla söyleyeyim. Terör insanlik suçudur, kimden nereden gelirse gelsin hep beraber mücadele edecegiz" dedi.

Kemal Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Daha Bize Milliyetçilik Dersi Verecek Kisi Anasindan Dogmadi'
Millet Ittifaki Cumhurbaskani Adayi ve CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Bolu’daki mitinginin ardindan Düzce’ye geçerek, vatandaslara hitap etti. Kiliçdaroglu’na Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu da eslik etti.

Imamoglu: "Ben Düzce’nin sorunlarini çok yakindan takip ediyorum"

Düzce’yi kendine çok yakin hissettigini ifade eden Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, "Kendimi buraya çok yakin hissederim, dogdugumun yörenin cografyasini tasir, burada heyecan duyuyorum. Düzce’nin insanini da seviyorum çünkü Düzce farkli kültür ve insanlarin, memleketimin her yöresinden, etnik kökeninden insaninin oldugu yer. Memleketin harmani burasi. Düzce her davranisiyla örnek sehirlerimizden birisi. Ben Düzce’nin sorunlarini çok yakindan takip ediyorum, biliyorum. Çünkü Düzce ile sadece siyasi bir bagim yok, ayni zamanda Istanbul denilince Melen Çayi gelir. Melen Çayi ve havzasina yogun bir çabalarla ciddi bir çalisma baslattik. Çayi kirleten bütün unsurlari toplayan proje yürütüyoruz. Burada Melen havzasini yönetmek üzere önemli bir merkez açilisini yaptik. Melen Çayi’ni korurken sadece Melen’e bir altyapi yatirimi yapmayacagiz, ayni zamanda Melen’i kirleten bütün unsurlari rehabilite edecegiz. Melen’i kirleten bütün atik sulari toparlayip aritarak temizleyerek, Karadeniz’e aktaran bir sistemi bitirmek üzereyiz. Dolayisiyla tabiri caizse Istanbul’un bir eli Düzce’de olacak. Istanbul’un, Düzce’de bu katkilari sürerken gözü kulagi da yine burada" dedi.



"Düzce’nin her sorununa hakim bir yönetim gelecek"

Imamoglu, "2019 seçimlerinde Cumhurbaskani sanki Istanbul’da belediye baskani adayi gibi ilçe ilçe gezerek, ’Ben Istanbul’un 2050’ye kadar su sorununu çözdüm’ dedi.

Kendisi bile Melen Baraji’nin henüz yapilmadiginin farkinda degil. Ben Düzce’ye geldim buradaki arkadaslarimla baraji ziyaret ettim, oranin çatlaklarini tespit ettim ve durumun farkina varildi. Hemen bir ihale yaptik, firma artan fiyatlardan dolayi fiyati birakti. Suan askida bir Melen Baraji. 15 yildir bitirilemeyen bir Melen Baraji. Bu ülkenin yöneticilerinin bilim, teknik, devlet yönetme anlayisindan uzaklasmis, kopuk ve birbirinden habersiz olmasi. Memleketin gerçek ihtiyaçlarindan uzaklasan bu akli hep birlikte 14 mayista tipis tipis evine yollayacagiz. Bu Düzce’nin her sorununa hakim bir yönetim gelecek. Bu yönetim sadece sorunlara çözüm üretmeyecek, onlara çözüm üretirken sizlerle konusacak. Siyasi parti ayrimi yapmaksizin, burada belediye baskani hangi partiymis bakmaksizin herkesle milleti için çalisacak. Burada hava kirliligi sorunu var, bunu da biz çözecegiz. Avrupa’nin hava kirliligi yüksek kentlerinden biri Düzce. Dogasini koruyacak tedbirleri bütün ilçe ve dag köylerinde çözümü biz bulacagiz. Farkli sektörlerin gelisimine katki sunacagiz. Bunlari yaparken ortak akilla istisare ile Düzce’nin konularini Düzce ile konusarak, Düzceli yerel idareciler ile ortak masa kurarak çözecegiz"

"Bu millet huzura erene kadar yogun mücadelenin içerisinde olacagim"

Imamoglu, sözlerini söyle sürdürdü:

"’Ben’ diyen gidecek, ’biz’ diyen gelecek. ’Biz’ diyen, hayatini hak, hukuk mücadelesine adamis kilometrelerce yürüyüp devletin esas sorununun adalet oldugunu dile getirmis, devlet aklini en iyi temsil edecek olan ve memleketin birlestirici olacak olan 13. Cumhurbaskanimiz olacak olan Kemal Kiliçdaroglu’dur. Biz güçlü bir ekibiz. Bu millet huzura erene kadar yogun mücadelenin içerisinde olacagim. Ben 2023’teki bu seçimin en çaliskan neferi olacagim dedim, sonuna kadar çalisacagiz. Kiliçdaroglu’nu cumhurbaskani yapacagiz, milleti iktidara getirecegiz. Safak 5 az kaldi. Bunlara göre devletin yüzü asik olacak, devlet vatandasina parmak sallayacak. Devlet nedir biliyor musunuz? Devlet güçlü olacak ama devlet afete karsi güçlü olacak. 10 binlerce insanini yitirmeyecek. Devlet depreme karsi güçlü olacak, tehlikelere karsi güçlü olacak, devlet vatandasina karsi sefkatli olacak, vicdanli olacak, adaletli olacak. Erdemli davranacak, devlet insanina simsicak elini uzatacak. Yoksulu koruyacak, devlet yardimci olurken yardimi lütuf gibi degil sorumlulugu oldugu için hissettirecek. Millete oy için sosyal yardim yapiyorum diye böbürlenmeyecek"

"Bu millet akli basinda, bu millet egriyi dogruyu görür"

"Deprem bölgesinde on binlerce canimizi kaybettik, içimiz yaniyor" diyen Imamoglu, "Bir daha böyle bir aciyi yasamamiz lazim. Ama hem dua edecegiz hem de isimizi yapacagiz. Düzce, Sakarya, Bolu, Izmit, Istanbul deprem bölgesi. Bu bölgenin bütün zafiyetlerini giderecegiz, kentsel dönüsüm süreçleri, imar uygulamalari olsun bütün düzenlemeleriyle ilgili yerel yönetimleri güçlendirip, çalisarak mutlaka Düzce’nin de bütün sorunlarini giderip 0 sorunu olan depremde bir kisinin bile caninin yanmayacagi bir süreci bu cografyaya hep birlikte hediye edecegiz. Bu vallahi kolay, yeter ki kendini bu millete emanet et. Göreceksiniz üniversiteye çocugunu yollayan bir anne ve baba asla barinmayi sorun etmeyecek bunu Düzce’de ve memleketin her yerinde yapacagiz. Yeter ki milletin parasini, millete hizmet için harca. Bu milletin parasi kendine yeter. Degerleri siyasete alet edip, bir oy için her seyi yapabilecek, hatta bir avuç insani organize edip, Erzurum’un adini lekeleyecek bir sekilde Ekrem Imamoglu’nu degil milleti, demokrasiyi taslayacak kadar yüzsüzler bunlar. Bu millet akli basinda, bu millet egriyi dogruyu görür. Gece gündüz çalisacagiz, özellikle sevgili gençler ayrismayacagiz, bir oyunuza bile sikinti getirmeyeceksiniz. Sizin geleceginizin seçimi bu seçim. Önümüzdeki 20-25 yilin seçimi. Bu seçimde ayrismadan, birlese birlese kazanacaginiza söz veriyor musunuz?"

Kiliçdaroglu: "Bay Kemal’in boynunun borcu olacaktir"

Millet Ittifaki Cumhurbaskani Adayi Kemal Kiliçdaroglu ise "Beraber Türkiye’yi aydinliga çikartmaya, birlikte mücadele edip demokrasiyi getirmeye hazir miyiz? 5’li çetelerin çalip götürdügü paralari getirmeye hazir miyiz? Tamamini getirip bu millete verecegim, bundan emin olun. Bu kadar güzel bir cografyada hava kirliligi olmasini hiç kimse kabul etmez, sözüm söz buranin hava kirliligi sorununu çözmek Bay Kemal’in boynunun borcu olacaktir. Bir sey daha yapacagiz; hiçbir fakir ailenin dogalgazi elektrigi ve suyu asla kesilmeyecek. Hiçbir fakir aile ’Benim gelirim yoktur’ demeyecek. Her kadinin bankada hesabi olacak. Sosyal devlet her ay o aileye parasini yatiracak. Onun fakir oldugunu sadece ve sadece sosyal devlet bilecek. Sag elin verdigini sol el görmeyecek. Bu çerçevede hareket edecegiz. Yoksul ailelerde kadina altin hesabi açacagiz, endise etmeyin hiçbir çocugun yataga aç girmedigi güzel Türkiye’yi insa edecegiz. Özgürlüge hazir misiniz gençler? Size su sözü veriyorum; 5 milyon 300 bin genç ilk kez sandiga gidip oy kullanacak. Dünya siyaset tarihine güzel bir armagan birakacak bu gençler. Otoriter bir yönetimi demokratik yollarla gençler kullandiklari oyla emekli ettiler diyecekler. Bu onur size, bize Türkiye’ye yeter. Sandiga gideceksiniz oyunuzu kullanacaksiniz, arkadaslarinizi ikna edeceksiniz. Hukuktan, adaletten yana oy kullanacaksiniz. Göreceksiniz sizlerin oylari ile cumhurbaskani oldugumda beni özgürce elestirebileceksiniz. Anneniz, babaniz ’Sakin bu tweeti atma, basin belaya girer’ demeyecek" ifadelerini kullandi.

"Komsularimiz ile baris ve huzur içinde yasayacagiz"

"Özgürlügün bütün kapilarini açacagim size" diyen Kemal Kiliçdaroglu, "Kadinlar ve gençler bu ülkeye demokrasi ve bereketi getirecek. Mutfaklarda yangin var, sarayda yok. Hiç meraklanmayin, benim saraylarda oturmak gibi bir düsüncem olmadi ve olmayacak. Eger bir yere gitmem gerekiyorsa evime gidecegim, mütevazi bir evim var mutfagimi hepiniz biliyorsunuz. Herkesin evinin mutfaginin bereketli olmasini isterim. Saraya degil, Mustafa Kemal Atatürk’ün mütevazi kösküne gidecegim. Gençler size bir sözüm daha var; sinira giden askerlik yapanlar orada tabela görürler ’Hudut namustur’ derler. ’Huduttan Türkiye’ye kimse elini kolunu sallayarak gelemez’ demektir bu. Simdi size bir sözüm var, 3 milyon 600 bin Suriyeli kardesimizi 2 yil içerisinde o huduttan Suriye’ye ugurlayacagiz. Sadece Suriyeliler degil, Afganlari da gönderecegiz. Hiç endise etmeyin biz önce halkimizi, milletimizi düsünürüz. Dolayisiyla dis politikamizi 180 derece degistirip baris eksenli yapacagiz. Baris içinde hareket edecegiz. Komsularimiz ile baris ve huzur içinde yasayacagiz" diye konustu.



"Bay Kemal esittir adalet, hak ve hukuk. Bunu bileceksiniz"

Kiliçdaroglu, açiklamasina söyle devam etti:

"Benim cumhurbaskani olmami iki kesim istemiyor. Bir 5’li çeteler. Sandiga gidin oy kullanin, iradenizi orada kullanin. Milleti mahvettiniz siz biktik gerçekten. Gençler hiç endise etmeyin siz göndereceksiniz. Benim umudumuz sizsiniz, beraber yol arkadasligi yapacagiz. Türkiye’de herkesin huzur içerisinde yasamasini saglayacagiz. Ordu ve Giresun’da söz verdim; Bay Kemal’in iktiranda göreceksiniz findigin kilosu 4 dolar karsiligi Türk lirasi olacak. ’Parayi nereden bulacaksin?’ diyorlar. Sen parayi 5’li çetelere veriyorsun ben vatandasa verecegim. Ayrica 5’li çetelerden yurt disina kaçirdiklari paralarin tamamini getirecegim, bu millete verecegim. Huzur içinde, bayram havasi içinde sandiga gidin hakkiniz teslim edecek kisiye oyunuzu verin. Hiçbir emegi sömürtmeyecegiz. Hak, hukuk ve adalet yaziyorsunuz; haksizliga ugrayanlari biliyorum. Magdur edilen binlerce insan var. Herkesin hakkini teslim edecegim. Ankara-Istanbul yolunu 450 kilometre adalet için yürüdüm. Burada da geceledim dolayisiyla kim haksizliga ugrarsa oy versin veya vermesin. Adalet için ben onun yanindayim. Haksizlik karsisinda susmayacagiz. Kim haksizliga ugrarsa adalet için ben onun yanindayim. Çünkü haksizlik karsisinda susan dilsiz seytandir. Bay Kemal esittir adalet, hak ve hukuk. Bunu bileceksiniz"

"Bütün çocuklar huzur içinde karinlarini doyuracaklar"

Kemal Kiliçdaroglu, cumhurbaskani seçildikten sonra kapatilan köy yollarini yeniden açacagini ifade ederek, "Cumhuriyetin 100. yilinda 100 bin yeni ögretmen atayacagim. Böylece her okulda ögretmen olacak ve bütün köylerde çocuklar, anneleri tarafindan güler yüzlü okula gönderilecekler. Bir sey daha yapacagiz. Beslenme çantasi uygulamasini sonlandiracagiz. Çocuk okula gidecek. Suyunu, sütünü, yemegini, akranlariyla beraber yiyecek. Karni tok eve dönecek. Bütün çocuklar ayni yemegi yiyecekler. Bütün çocuklar huzur içinde karinlarini doyuracaklar. Böylece ’Beslenme çantasina neyi koyayim?’ diye bir anne asla düsünmeyecek. Bunu da saglayacagiz" dedi.



"Daha bize milliyetçilik dersi verecek kisi anasindan dogmadi"

Kiliçdaroglu, sözlerine söyle devam etti:

"Bizi zaman zaman ’Yok masanin altinda yok masanin üzerinde, yok masanin yaninda’ diye terör örgütleriyle baglantimiz varmis gibi bizi dillendiriyorlar. CHP’nin 6 okundan birisi milliyetçiliktir. Daha bize milliyetçilik dersi verecek kisi anasindan dogmadi aynen rahatlikla söyleyeyim. Terör insanlik suçudur, kimden nereden gelirse gelsin hep beraber mücadele edecegiz. Herkesin bilmesini isterim. Bize milliyetçilik dersi verenler unutmasinlar siz para dilenmek için düne kadar küfrettigimiz adamlarin ayagina gittiginizde diz çöktünüz, kabul etmeyiz biz bunu. Bize milliyetçilik dersi verenler, bizim toprak ve bayragimizin dalgalandigi Süleyman Sah Türbesindeki bayragi indirdiler ve Süleyman Sah Türbesini kaçirdilar. Sözüm söz, Türkiye’ye sözüm söz o bayrak oraya gidecek Süleyman Sah Türbesi ile gidecek. Bize kalkmis milliyetçilik dersi veriyorlar. Katar ordusuna sattiklari Tank Palet Fabrikasini alip sanli ordumuza teslim edecegiz. Biz onlar gibi degiliz. Hangi görüs veya kimlikten olursa olsun herkesin Bay Kemal’in basinin üzerinde yeri vardir. Iki kirmizi çizgimiz var vatan ve bayragimiz. Sandiga giderken mutlaka ama mutlaka komsunuzu, yakininizi almayi unutmayin. Beraber gidin sandiga. Sandikta oy kullanirken elinizi vicdaniniza koyun, öyle oy kullanin. Oy kullanmayin devleti soyanlardan yana. Kul hakki yemem ve yedirmem herkes bilsin. Ben bunu söylüyorum da onlar diyemiyorlar. Bunu sadece Bay Kemal söylüyor, Millet Ittifaki’nin cumhurbaskani söylüyor. 5’li çeteler beni istemeyenler birde uyusturucu var. Sözüm söz, uyusturucu baronlarinin kökünü bu topraklardan kesecegim"
Kaynak: İHA