Bütüncül Tip Kadin Sagliginda Da Öne Çikiyor

Fonksiyonel tip, hastaliklarin, rahatsizliklarin nasil ve neden olustugunu belirlemekte ve her birey için hastaligin temel nedenlerini ele alarak ve bütünü iyilestirerek sagliga kavusturuyor. Bütüncül tip uygulamalari, son yillarda kadin sagligi alaninda da bilimsel çalismalarda öne çikiyor.

Bütüncül Tip Kadin Sagliginda Da Öne Çikiyor
Türk Alman Jinekoloji Egitim, Arastirma ve Hizmet Vakfi Fonksiyonel Tip Kongresi, “Kadin Dogum Pratiginde Bütüncül ve Modern Yaklasimlarin Sentezi & Mikrobiyota” temasiyla Istanbul’da gerçeklestirilecek.

Kongre Es Baskani Prof. Dr. Cihat Ünlü, “Kadin hastaliklari ve dogum alaninda sürekli yeni gelismeler devam ediyor. Bransimiz çok hizli gelisirken, bütüncül tip alanindaki gelismeleri takip etmeyi ve biriken bilgileri meslektaslarimizla paylasmayi amaçliyoruz. Cleveland Clinic Foundation ve George Washington Üniversitesi’nde bütüncül tip merkezlerinin açilmasi bu alana dair bilgileri ve gelismeleri takip etmenin ülkemiz için de ufuk açici oldugunu düsündürüyor” dedi.

Kongrenin ana temasinin kadin hastaliklari ve dogum alaninda bütüncül tip uygulamalarini modern tip yöntemleriyle birlestirmek oldugunu ifade eden Es Baskan Prof. Dr. Yaprak Üstün ise “Bütüncül tip, hastaligin kök nedenini belirlemeye odaklanan sistem biyolojisi temelli bir yaklasimdir. Her ayirici tani, bireyin hastaligina katkida bulunan pek çok etmenden biri olabilir. Hastaligin niçin ve nasil olustugunu arastirir. Bu model, hastalari ve hekimleri birlikte çalismaya tesvik eden bireysellestirilmis, hasta merkezli, bilime dayali bir yaklasimdir” dedi.

Prof. Dr. Cihat Ünlü, Amerikali ünlü Naturopatik Tip Doktoru Penelope McDonnell’in TAJEV Fonksiyonel Tip Kongresi’nde yer alacagini belirterek, “Dr. McDonnell, sagligi korumak için birincil strateji olarak önleme üzerine odaklanmakta, ayrica çesitli otoimmün hastaliklari, sindirim problemlerini, kronik yorgunlugu, fibromiyaljiyi, yaslanmayi ve tiroid dengesizligini etkili bir sekilde tedavi etmekte ve yönetmektedir. Dr. McDonnell kongremizde, ‘Saglikli Gebelige Bütünsel Yaklasimla Hazirlanmak’ ve ‘Menopoza Geçis Sürecini Bütünsel Destekle Kolaylastirmak’ basliklarinda yapacagi keynote sunumlariyla tecrübelerini katilimcilarla paylasacaktir” diye belirtti.

Kaynak: İHA