Bilecik'te AK Parti Ile CHP Arasindaki Bayrak Ve Pankart Asma Tartismasi Devam Ediyor

Bilecik’te Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili adaylarin pankart ve parti bayraklarin belediyenin sepetli araci ile asilmasinin ardindan baslayan tartismalar büyüyor. Bu tartismalara CHP Bilecik Il Baskani Mehmet Metin Yasar’da dahil olurken, AK Parti cephesinden de açiklama geldi.

Bilecik'te AK Parti Ile CHP Arasindaki Bayrak Ve Pankart Asma Tartismasi Devam Ediyor
CHP’li Bilecik Belediyesinin araçlari kullanarak, partinin bayrak ve pankart asilmasi sonrasi yasanan gerilim devam ederken, AK Parti Bilecik Il Baskani Serkan Yildirim, CHP Bilecik Il Baskani Mehmet Metin Yasar’a cevap verdi. Yildirim, yaptigi açiklamada Yasar’a "Bilecik Belediyesi Basin Müdürlügü’nde ise basladin da haberimiz mi yok ?" sorusunu sorarak, "Sirf partililerinin gazini almak, açiklama yapmak için açiklama yapmissin. O sorularin muhatabi sen degilsin ki. Yoksa sende Bilecik Belediyesi Basin Müdürlügü’nde ise basladin da haberimiz mi yok. Biz cevabi baska yerden beklerken senden geldi de. Önce sizden ricam belediye baskan vekilinize söyler misiniz yalan bir iftirayla mesgul ettigi kamuoyundan özür dilesin. Yoksa attigi yalanin altinda ezilecek, kendi kendini yok edecek. Yerel seçim döneminde ne çamur attiysaniz, fazlasini kendiniz yaptiniz. Su yaziyi yazarken ellerin, okurken sesin titremedi mi acaba. Iki tane bayrak asilmak için kira bedeli ödenen demissin, hadi çikart dekontlari. Kiralama nasil oluyor biliyorsun degil mi. Önce talepte bulunuyorsun sonra parasini yatiriyorsun. Simdi o bayrak asilma tarihi ve saatinden önce yatirdiginiz dekontlari gösterin. Elden yatirdik demeyin yemezler. Bunca zamana kadar ne yaptiniz da yapacak çok isimiz var diyorsun? Bilecik’te yasayan vatandaslarimiza, 2019’da kazandiginiz belediye ile CHP iktidar olursa ne olurun demosunu yasattiniz. Ne projeniz var yikmaktan, sökmekten baska açiklar misin. Selahattin Demirtas’ a özgürlük vaadinizden mi bahsediyorsun yoksa. Her firsatta, Selahattin Demirtasa selam göndereceksin, PKK’lilari istihdam edeceksin, FETÖ’cüleri aday yapacaksin sonra da nutuk atacaksin. Bunlarin yerine hemserilerimize 2019 yerel seçimlerde bulundugunuz vaatleri hatirlatir misiniz. 4 yil geçti biz bir sey göremedik. Algi sizin isiniz, biz isimize bakiyoruz" dedi.

Yildirim, açiklamasinda devaminda, "Öyle otomobille dediginiz araç bu milletin yillarca hayalini kurdugu yerli ve milli otomobil TOGG. Öyle otomobil diyerek küçümsediginiz projenin heyecanini sizlerden tabi ki beklemiyoruz ama saygi duyun. Biz o salonu ilk defa kullanmadik, simdi mi akliniza geldi. 4 ay sonra ’Bana ters kelepçe tehdidinde bulundu’ diye ortaya çikan baskan vekilinden bir farkin olsun hocam. Salonun kirasini sormussun, tanitim ve medya baskanligimiz ile SKM baskanimiza konuyu ilettim. Salon kiralama için yapilan yazismalari ve ödeme detaylarini kamuoyu ile paylasacaklar. Peki, sen bunca zamana kadar kongre merkezinde yaptiginiz tüm programlarin kiralama bedellerini çikartabilecek misin. Kongre merkezi önüne parti bayraklarinizi asarken kullandiginiz sepetli araçlarin dekontlarini gösterebilecek misin. Bazen konusurken önce kendi yaptiklarini düsünmen gerek! Ben simdi konusuyorum ama bana nasil geri döner diye yaptiklarinizi kafada canlandirmak gerek. Ona göre konusmak gerek, ama bunu sizden beklemek abesle istigal olur. Ilin mülki amiri konumunda olan ve devletimizi temsil eden Valimize dil uzatma cüretini nereden buluyorsunuz. 14 Mayis sonrasinda hangi yüzle bakacaksiniz. Nasil yan yana geleceksiniz? Polislerimiz tüm siyasi partilerin miting ve etkinliklerinde oldugu gibi görevlerini yerine getiriyor. Siz önce belediyeye bakiniz; Belediye personelleri is yoklugundan kahvelerde oturuyorlar. Hâlbuki memleketin her yerini çamur, toz, çukur sardi. Yapilacak is çok ama yapacak irade yok. Hiç mi rahatsiz olmuyorsunuz sokaklarda gezerken merak ediyorum. Ama sizden bunu da beklemiyoruz, fark etmemissinizdir bile. Size göre yollar bal döküp yalanacak gibidir. Yoksa aranizda böyle mi konusuyorsunuz. Sayin Metin Yasar bir de su üniversitemizden transfer ettiginiz ve üniversite büyük basarilara imza atan belediye baskan yardimcisi ile Ramazan çadirlarini biraz arastirsaniz iyi olacak, bakalim altindan ne çikacak" dedi.

Kaynak: İHA