Bakan Kurum Açiklamasi 'Ada Bazinda Uygulama Çalismalarina Basladik'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve Istanbul 1. Bölge Milletvekili Adayi Murat Kurum, "Ada bazinda uygulama çalismalarina basladik. Hazine mülkiyetinde olan 275 bin metrekarelik arazinin sosyal donati alani olarak kullanmak üzere hibe yapilmasina iliskin yetki yazimizi imzaladik’’ dedi.

Bakan Kurum Açiklamasi 'Ada Bazinda Uygulama Çalismalarina Basladik'


Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve Istanbul 1. Bölge Milletvekili Adayi Murat Kurum, Ümraniye’de bir dizi program gerçeklestirdi. Bakan Kurum, Saray Mahallesi’nde ‘Oto Sanayi Sitesi ile Toplanti’ programinin ardindan Atakent Mahallesi Zigana Dügün Salonu’nda ‘Kentsel Dönüsüm Toplantisi’na katildi.

Kurum’a Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim eslik etti.

"Biz dükkâninizi dönüstürün, yarisi devletten diyecegiz’’

Oto Sanayi Sitesi Toplantisinda konusan Bakan Murat Kurum, "Yine ’Ilk Evim Is Yerim’ kampanyamizla ilk etapta 10 bin olmak üzere toplam 50 bin sanayi dükkânini esnafimiza kazandiriyoruz. Iste su an bulundugumuz Çakmak Bölgesi Küçük Sanayi Sitemiz, 3 bin dükkânimizin oldugu ve 17 bin kardesimize rizik kapisi olan bir yerdir. Bu sanayi sitemiz, ilçe merkezinde kalmis, acilen dönüsmesi gereken bir alandir. Bu noktada sanayi esnafimizin bizden istek ve talepleri var. Biz de bu taleplere cevap veriyor, buradan müjdemizi veriyoruz. Çakmak Bölgesi Küçük Sanayi Sitemizi nitelikli üretimin merkezi yapacagiz. Kiraci kardeslerimiz için yeni sanayi sitesini insa edecegiz ve Yarisi Bizden kampanyasina dâhil edecegiz. ’Siz dükkâninizi dönüstürün, yarisi devletten’ diyecegiz, esnaf kardeslerimize, sizlere armagan edecegiz. Burada yapacagimiz dönüsümle sizler daha güvenli, daha temiz bir ortamda çalisma imkânina kavusacaksiniz. TOKI ile beraber yapacagiz ve uzun vadede ödeme imkaniyla sizlerle birlikte yapacagiz’’ dedi.



"Istanbul’da bu yüzyilin dönüsümüne 611 bin bagimsiz bölüme ulasti’’

Bakan Kurum, "Su anda Istanbul’da bu yüzyilin dönüsümüne 611 bin bagimsiz bölüme ulasti. Bina bazinda basvuru sayisi 125 bin ulasti. Yani daha simdiden 2 milyon 500 bin vatandasimizin hayati degismeye basladi.

Ümraniyeli kardeslerimiz de bu kampanyamiza yogun ilgi göstermeye devam ediyor. Milletvekili adayi oldugumuz günün üzerinden tam bir ay geçti. Sadece su bir ayda Istanbul’da; Ümraniye’den Beykoz’a, Kagithane’den Sile’ye, Üsküdar’dan Kartal’a kadar 39 ilçemizde milyarlarca lira degerinde 100’ü askin projenin temellerini attik. Kentsel dönüsümden sosyal konuta, millet bahçelerimizden çevre ve altyapi projelerine kadar 100’den fazla yatirimin teslimini gerçeklestirdik. Yüz binlerce Istanbullu kardesimizin hayatini degistirecek kararlar aldik’’ ifadelerini kullandi.

"Evlerinizi güvenli hale getirelim’’

Sözlerine müjdelerle devam eden Bakan Kurum, "772 bina ve 6 bin 124 konut ve is yerinden olusan 25 bin kardesimizi ilgilendiren bu mahallemizde çok özel bir kentsel dönüsüm çalismasi yürütecegiz. Ben buradan 25 bin kardesimize seslenmek istiyorum. Gelin bu mahallemizi el birligiyle, sizlerin gönül rizasiyla dönüstürelim. Atakent Mahallemiz 25 bin kardesimize, annemize, babamiza seslenmek istiyorum. ’Yarisi Bizden’ diyelim. Kentsel dönüsüme sokacaginiz konutlarin maliyetinin yarisini devlet olarak biz karsilayalim. Komsu mahallelerimiz olan Istiklal ve Armaganevler Mahallelerimize de buradan sizlerin vesilesiyle bir çagrida bulunmak istiyorum. Tipki Atakent Mahallemizde oldugu gibi ayni sekilde sizlerle de gönül birligi yaparak kentsel dönüsüm sürecini baslatalim. Evlerinizi güvenli hale getirelim. Bakin daha geçtigimiz hafta Hekimbasi Mahallemizde 591 konut ve 28 dükkânimizin temellerini attik. Ayni gün Komsu Finans Evleri Kentsel Dönüsüm Projemizle insa ettigimiz 190 konutumuzun ve 55 dükkânimizin anahtarlarini teslim ettik. Kardeslerimizin mutluluguna sahit olduk. Osmangazi Korusu Millet Bahçemizden katli otopark ve meydanimiza, atik getirme merkezinden kentsel dönüsüm projelerimize kadar Ümraniye’mizde çalismalarimiza hiz kesmeden devam ediyoruz. Ümraniyeli kardeslerimizle daha önceki bulusmalarimizda müjdelerimizi paylasmis, taleplerini almistik’’ diye konustu.



"Bölgedeki kamuya ait alanlari kullanarak örnek bir kentsel dönüsüm projesini baslatiyoruz’’

Bakan Kurum, sunlari kaydetti: Topagaci’nda 77 bin metrekarelik alanda Molla Hüsrev Camii ve Güney Camii çevresinde yürüttügümüz projelerde kat karsiligi anlasma oranini yüzde 45’ten yüzde 50’ye çikarttik ve kentsel dönüsümü baslattik. Kazimkarabekir ve Dudullu’da 10 mahallemizi ilgilendiren 2B alanlarinda kentsel dönüsümün önünü açmak için imar çalismalarimizi yaptik. Ada bazinda uygulama çalismalarina basladik. Hazine mülkiyetinde olan 275 bin metrekarelik arazinin sosyal donati alani olarak kullanmak üzere hibe yapilmasina iliskin yetki yazimizi imzaladik. Inkilap ve Hekimbasi’nda bulunan orman vasfini yitirmis yaklasik 350 dönümlük alanda vatandaslarimizin tapu sorunlarini çözdük. Indirim ve uygun taksitlerle tapulari veriyoruz. Bölgedeki kamuya ait alanlari kullanarak örnek bir kentsel dönüsüm projesini baslatiyoruz. Hekimbasi Mahallemizde av köskünün de bulundugu arazide tapu malikleriyle görüsüyoruz vatandasimiza baska bir yerden hazine tasinmazi önerecegiz. Buradaki kardeslerimiz de tapularina sahip olacaklar. Vatandasimiz ister kendi yapar, isterse bir müteahhit ile anlasir, isterse de TOKI eliyle buralari dönüstürebilir. Yine Dumlupinar, Kazimkarabekir, Topagaci, Inkilap, Cemil Meriç ve Ihlamurkuyu’yu kapsayan yaklasik 1 milyon metrekare alanda 2B kadastrosu yapilamayan parseller var. Mahkeme süreci sonucuna kardeslerimizi tapularina süratle kavusturacagiz. Dudullu Meydani ve Osmangazi Millet Bahçesi çevresinde yerinde dönüsüm yapacak, yasanabilir yeni alanlar olusturacagiz. Çamlik’ta sehrin merkezinde bulunan 50 bin metrekare alani, millet bahçesi olarak sizlerin, Ümraniye’nin, Istanbul’un hizmetine sunacagiz.’’
Kaynak: İHA