Egirdirli Ögrenciler Deprem Bölgesine Destek Olmak Için Liseyi Fabrikaya Çevirdi

Egirdir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri tarafindan depremde etkilenen illerde yasayan vatandaslar için atil durumda olan malzemelerden, 10 adet su deposu, 5 adet portatif tuvalet kabini ve 40 adet aydinlatma paneli üretildi.

Egirdirli Ögrenciler Deprem Bölgesine Destek Olmak Için Liseyi Fabrikaya Çevirdi
Isparta’nin Egirdir ilçesinde bulunan, Egirdir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, Egirdir Kaymakamligi ve Egirdir Ilçe Milli Egitim Müdürlügünün destekleri ile afet bölgesi için 10 adet su deposu, 5 adet portatif tuvalet kabini ve 40 adet aydinlatma paneli üretimi gerçeklestirildi.

Elektrik -elektronik Teknolojileri Alani ögretmen ve ögrencilerinin çalismalari ile üretimi saglanan ürünler, Isparta Il Milli Egitim Müdürlügü’nün transfer destegi ile deprem bölgesine gönderildi.

Yardim seferberligi çerçevesinde yapilan çalismalar hakkinda bilgi veren Egirdir Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Bölümü ögretmeni Hakki Çatal yasanan deprem felaketinde ilk olarak temel yardim malzeme konusunda destek sagladiklarini belirterek “Arastirmalarimiz ve deprem bölgesine giden arkadaslarimizin irtibatiyla buralarda en fazla neyin ihtiyaç oldugunu tespit ettik. Arkadaslarimizin bize ifadesi çadirlarda elektrik problemi oldugu, insanlarin telefonlarini sarj edemedikleri, tuvalet ve su ihtiyaçlarinin oldugunu ifade ettiler. Bizde bu çerçevede ögrencilerimizle birlikte çadirlarin içerisinde kullanilmak üzere modül olarak aydinlatma ve priz tesisati yaptik. Insanlarin hem aydinlatma ihtiyaçlarini giderelim hem de acil olan telefon sarj ihtiyaçlarini giderelim diye çalismalarimizi yaptik. Devlet dairelerinde bulunan atil durumdaki saç dolaplarin geri dönüsüme kazandirilmasi için kabin tuvalet imalatini yaptik. Insanlarin su ihtiyaçlarini gidermek için atil durumda bulunan su tanklarina ayaklar yerlestirip seyyar olarak kullanilmak üzere imalata giristik. Bunlari bölgeye gönderdigimizde çok güzel dönüsler aldik. Gerçekten çok ihtiyaçlari oldugunu ilettiler. Hatta bize imkaniniz varsa ayni seylerden yapip gönderilmesini söylediler. Biz de yarindan itibaren tekrar kabin tuvalet imalatina baslayacagiz. Bu sekilde elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz. Ögrencilerimizde bu ise katkida bulunmak üzere çalistirdik. Ögrencilerimiz herhangi bir deprem aninda insanlara yardim eli uzatma bilincini kazandilar. Allah bir daha böylesine bir felaket yasatmasin” dedi.

Egirdir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10-B sinifi ögrencisi Durmus Ali Kaya ise deprem bölgelerine yaptigi yardimdan çok gurur duydugunu vurgulayarak “ Ögretmenlerimize bu imkani sundugu için çok tesekkür ediyorum. Deprem bölgesi için WC kabini, su tankeri ve aydinlatma sistemi yaptik. Çok gururluyum” seklinde konustu.

Yapilan yardim çalismalarinda bulunan Egirdir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10-B sinifi ögrencisi Süleyman Demir ise “Arkadaslarimiz ve ögretmenlerimiz ile birlikte askeri dolaplardan tuvalet kabini yapmaya çalistik. Yagmur yagdi çalistik, bizleri hava sartlari engelleyemedi. Biz bu dolaplari yaptigimiz için çok memnunuz. Yaptigimiz ürünleri deprem bölgesine gönderdigimiz için de çok gururluyuz. Hocalarimiza çok tesekkür ediyorum bize bu imkani verdikleri için” diye konustu.

Kaynak: İHA