Yozgat'ta Esnaf, Prim Gün Sayisinin SSK'liler Ile Esitlenmesini Memnuiyetle Karsiladi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in, küçük esnafin prim ödeme gün sayisinin SSK’lilerle esitlenerek 7 bin 200 güne indirilmesine yönelik açiklamasi Yozgat’ta da esnafi mutlu etti. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birligi (TESKOMB) Genel Baskani Abdulkadir Akgül de kararin sevindirici oldugunu belirterek Cumhurbaskani Erdogan’a tesekkür etti.

Yozgat'ta Esnaf, Prim Gün Sayisinin SSK'liler Ile Esitlenmesini Memnuiyetle Karsiladi
Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan’in partisinin Kayseri mitinginde "Küçük esnafimizin prim ödeme gün sayisini SSK’lilerle esitleyerek 7 bin 200 güne indiriyoruz. Bu çalismadan 1 milyon küçük esnaf faydalanacak." Açiklamalari ülke genelinde oldugu gibi Yozgat’ta da esnafi memnun etti. Konuyla ilgili açiklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birligi (TESKOMB) Genel Baskani Abdulkadir Akgül, emeklilikte yasa takilanlar (EYT) düzenlenmesinden faydalanamayan çok sayida esnaf ve sanatkarin, beklentilerine yönelik olarak SSK’li çalisanlar ile esnafin çalisma gün sayisinin 7 bin 200 güne esitlenmesi haberinin sevindirici oldugunu belirtti.

Karar en kisa sürede yürürlüge girecek

Kararin en kisa zamanda yürürlüge girecegini söyleyen Akgül, “Çiftçimizin ve esnafimizin uzun süredir bekledigi haberi dün Cumhurbaskanimiz verdi. Tabii çiftçi ve esnaf adina kendisine çok tesekkür ederiz. Daha önce hazirliklarini yapmistik. Hazirliklar bittikten sonra dün de açiklanarak insallah en kisa zamanda yürürlüge girecek. Tabii bu sekilde SSK’lilarla Bag-Kurlular arasindaki prim farki ortadan kalkmis olacak. Standart hale gelmis olacak. Bildiginiz gibi 7 bin 200 SSK çalisanlarina prim gün sayesi vardi. Yani yirmi yil. Simdi yirmi bes yil olan çiftçi ve esnafin Bag-Kur gün sayisi da yirmi yila düsmüs oldu. Bes yil Bag-Kur’lular bu sekilde bir kazanç saglamis oldu. Hem bunun yani sira arti yüzde yirmilik de bir emeklilik maasi artmis olacak. Yani Bag-Kur emeklisine de yüzde yirmi zam geliyor anlamidir bu. Onun için kendisine çok tesekkür ederiz. Esnaf ve sanatkarlarimiz için de hayirli olsun diliyoruz” dedi.

Esnafin kullandigi kredi miktari 200 milyari geçti

Primlerini ödemekte zorlananlar için sevindirici haber oldugunu da belirten Akgül, “Küçük esnaf ve sanatkarlarimiz kendi yagiyla kavrulan küçük sermayeleri olan insanlarimiz. Primlerini ödemekte zorlananlar için de çok iyi bir haber oldu. Müjdeli haber oldu. Tabii devletimiz esnaf ve sanatkarina uzun zamandir destekleyici tedbirler her zaman aliyor ve almistir. Su anda tüm Türkiye’deki esnaf ve sanatkarin kullandirmis oldugu kredi miktari 200 milyari geçti. Yani küçük bir esnaf ve sanatkarlarimiz yedi buçukluk faiz oranlariyla yarisindan fazlasini devletin karsiladigi faizlerinin karsiladigi plasman bugün iki yüz milyari geçmis durumda. Esnafimizi hem pandemi ortamindan kurtarmistik. Bu iki yüz milyari vererek. Hem de son zamanlardaki krizler de savas ortamindan da esnafin güçlü bir sekilde ayakta kalmasini saglamisti.” seklinde konustu.

Mutlu olduk

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in prim gün sayisi ile ilgili açiklamalarinin esnafi mutlu ettigini ifade eden esnaf Murat Ursavas ise “Faydasi takibi oldu, su anda çok memnunuz, 9 binden 7 bin 200’e çekildi ortalama 3.5-4 yil erken emeklilik sansi dogdu bize. Cumhurbaskanimiza çok tesekkür ediyoruz. Esnafin bekledigi bir durumdu. SSK’lilarla gün sayimiz esitlendik. Daha erkene çekildi yanimizdaki isçiler 5 bin günle emekli olurken isverenler 9 binde emekliligi bekliyordu. Su anda esitlenince çok güzel oldu esnaf için.” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaskanimiza tesekkür ederiz

Esnaf Kazim Er de, “Bizim için çok güzel bir haber, 5 yil önce emekli olacagiz. Gerçekten mutlu olduk, bu haberi duyunca erken yasta emekli olacagiz. Yanimizda çalisan isçiler 7 bin günde emekli olurken biz 9 binde emekli oluyorduk. Kismet olursa simdi onlarla birlikte ayni günde emekli olacagiz. Daha az prim ödeyip erken emekli olacagiz. Cumhurbaskanimiza çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA