Seyhan'dan Defne'ye Kardeslik Köprüsü

Seyhan Belediye Meclisi’nin oybirligi ile aldigi kararla 6 Subat depreminin agir hasar verdigi Hatay’in Defne Belediyesi ile Seyhan Belediyesi arasinda kardes sehir iliskisi kurulabilmesi için Baskan Akif Kemal Akay’a yetki verildi. Iki belediye arasinda imzalanacak kardes sehir protokolüyle iki kent arasinda egitim, kültür, kirsal kalkinma, sosyal ve ekonomik iliskiler kurulacak, ulusal ve uluslararasi düzeyle ortak projeler hayata geçirilecek, karsilikli bilgi, deneyim ve proje paylasimiyla depremin olumsuz etkileri azaltilip, sosyal yasamin normallesmesine katki saglanacak.

Seyhan'dan Defne'ye Kardeslik Köprüsü
Seyhan Belediye Meclisi’nin Mayis ayi toplantisi ilk birlesiminde müsterek komisyona hava edilen Seyhan ve Defne Belediyeleri arasinda kardes sehir protokolü imzalanmasi için Baskan Akif Kemal Akay’a yetki verilmesi yönündeki teklif, komisyonda oybirligi ile kabul edildi.

Kardes sehir protokolü

Belediye Meclisi de komisyon raporunu oybirligi ile kabul ederek, iki belediye arasinda kardes sehir iliskisi kurulmasina onay verdi. Seyhan ve Defne Belediyeleri arasinda imzalanacak “kardes sehir” protokolü ile 6 Subat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerin Defne’de yasayan halka olumsuz etkilerinin azaltilmasi ve sosyal hayatin normallesmesine katki saglanmasi amaçlaniyor.

Imzalanacak protokol ile iki kent arasinda egitim, turizm, kültür, kirsal kalkinma, sosyal ve ekonomik iliskiler kurulup, ulusal ve uluslararasi düzeyde ortak proje çalismalari yürütülecek. Karsilikli bilgi, deneyim ve proje paylasiminin da yapilacagi isbirligi ile Defne’nin yaralari Seyhan Belediyesi’nin destegiyle sarilacak.

Dis Iliskiler Müdürü Burcu Çimen Meclis toplantisinda Defne Belediye Meclisi’nin bu konuyla ilgili aldigi karari da okudu:

“Meclis baskanligina Bölgemizde 6 Subat 2023 tarihinde yasanan deprem sonrasinda katki ve yardimlarini esirgemeyen, bu sikintili süreçte bizi yalniz birakmayarak kurumsal anlamda ve bölgesel olarak yardimlarda bulunan Seyhan Belediyesi Baskanimiz, O’nun nezdinde ekiplerine ve afetten zarar gören bölge halkimiza Seyhan’da kucak açarak ev sahipligi yapan Seyhan ilçe halkina sükranlarimizi sunarak; bu sikintili günlerimizde destegimize kosan Seyhan Belediyesi ve halkiyla aramizda olusan dostlugun devaminin pekismesinin saglanmasi amaciyla belediye baskanlarimiz ve belediye yönetimlerimiz arasinda yapilan temaslarla altyapisi hazirlanan kardes kent iliskisinin tesis edilmesinin gündeme alinarak; 5393 sayili yasanin 18. Maddesi f bendi geregince Meclisimizce oy birligi ile kabul edilmistir”
Kaynak: İHA