Kuva-Yi Milliye Gençlik Platformundan Tepki

Seçimlere sayi günler kala Balikesir’de bir süre önce kurulan Balikesir Kuva-yi Milliye Gençlik Platformu üyeleri, tarihi Zagnos Pasa Camii önünde bir basin açiklamasi yapti. Ellerinde Millet Ittifaki Cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu ve diger muhalefet partisi liderlerinin fotograflarinin yer aldigi dövizlerle ülkeyi bölmek isteyenlere oy yok diyen platform üyesi gençler, “Meydani Türkiye Cumhuriyeti’nin 20 yillik kazanimlari ile hesaplasmak isteyenlere birakmayacagiz” dediler.

Kuva-Yi Milliye Gençlik Platformundan Tepki
Platform adina konusan Tenzile Gül Taskin, özetle sunlari söyledi: “Bugünün gençleri olarak; Atatürk’ün emaneti Türkiye Cumhuriyetini; yasamasiyla, yargisiyla, yürütmesiyle çok degil önümüzdeki birkaç on yil sonra tamamen devralacagimiz bilinciyle geliyoruz. Fosillesmis beyinleri ve 1970’li yillarin özlemiyle; bizleri laboratuvarlardan, kütüphanelerden, arsiv odalarindan, proje merkezlerinden, santiyelerden, bilgisayar basindan sokaklara çekmeye çalisan ve Cumhuriyet’le hesaplasmak isteyenlerin inadina, inadina geliyoruz.

Bizleri Alevi, Sünnî, Kürt Türk olarak bölmek isteyenlerin, kiralik bebek katilleriyle isbirligi yaparak güzelim ülkemize terörü tekrar tasimak isteyenlerin burunlarini sürte sürte geliyoruz. Türk Milletinin son yirmi yilda büyük bedeller ödeyerek yüz yillik Cumhuriyet kazanimlarina ekledigi bir çakil tasini bile kimsenin hirsina kurban etmeyecegimizi, bütün dünyaya göstere göstere geliyoruz" dedi.

Taskin sözlerine söyle devam etti: "Bizi gece vakti, kâh sehrin sokaklarinda, kâh sinir boylarinda nöbette göreceksiniz. Mehmetçigin elindeki silahta, gökte süzülen SIHA’da göreceksiniz. Bizi yol, köprü, baraj santiyelerinde göreceksiniz. Asi üretirken laboratuvarda, bir yetimi doyururken STK’larda göreceksiniz. Üstlendigimiz emanet agir. Dün atalarimiz nasil çignetmediyse namusunu yarin bizlerin de Çignetmeyeceginden emin olabilirsiniz. Bizlerin sosyal medyada, sokaklarda harcayacak zamani yok. Türkiye Cumhuriyeti ile hesaplasmak isteyen gafillerle, oy yok. Iste bu nedenle; AY Yildizli Al bayragin altinda bu vatan için bizimle omuz omuza mücadele etmekten kaçanlara, Türk milletinin ihtiyaci olan teknolojileri gelistirmek için Türk gençlerine Amerikali sirketlere güvenenlere; Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle son yirmi yillik kazanmalarina dokunmak, Türkiye Cumhuriyeti ile hesaplasmak isteyen gafillere, oy yok!
Kaynak: İHA