Esrefoglu Rumi Vefatinin 554. Yilinda Iznik'te Anildi

Bursa’nin Iznik ilçesinde, büyük alim ve mutasavvif Esrefoglu Rumî Hazretleri, kabri basinda anildi.

Esrefoglu Rumi Vefatinin 554. Yilinda Iznik'te Anildi
Esrefzade Cami bahçesinde Kuran-i Kerim tilaveti gerçeklestirdi. Esrefzade Abdullah Rumi Hazretleri’nin 554. ölüm yil dönümü münasebeti ile düzenlenen anma ve anlama programinda konusan Iznik Belediye Baskan vekili Zeliha Peste, “Medeniyetimizin kültür kökleri ile bag kurdugumuz bu mekân ve program hepimizi ziyadesiyle memnun etmektedir. Insallah ameli salih olarak hepimizin defterlerine burada bulundugumuz kaydolunur. Katilim ve tesrifleriniz için hepinize tesekkür ederim” dedi.

Esrefoglu Rumi’nin 14’üncü kusaktan torunu Safiyüddin Erhan da, Esrefzade Abdullah Rumi’nin hayatindan örnek ve kesitler anlatti. Uludag Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara, "Bu seneki programin bir güzelligi, muhtelif liselerden gelen gençlerimiz, yavrularimiz Esrefoglu Rumi programlarini burada gerçeklestirdi. Bunu da bu seneki anma programlarinin güzel bir tecellisi olarak kaydedelim. Insallah seneye bunlarin daha güzelini, daha senlikli, renkli, canli olanini tekrar edelim" diye konustu.

Esrefzade Cami Imam Hatibi Recep Topçuoglu ve Müezzin Kayyim Osman Küçük, Esrefzade Abdullah Rumi Hazretlerinin Ilahi ve naatlarini okudu. Ardindan Ilçe Müftüsü Üzeyir Yavas’ta Program sonunda dua ve niyazda bulundu.

Program sonunda da Iznik Belediyesi tarafindan günün anlam ve önemine binaen hazirlanan köfteli çorba katilanlara ikram edildi.
Kaynak: İHA