Dogal Sehirler Birligi Baskanligina Ekrem Yavas Seçildi

Balikesir Sindirgi belediye baskani Ekrem Yavas öncülügünde 11 kurucu ilçe belediyesinin bulundugu Dogal Sehirler Birliginin ilk toplantisi Dogal Sehir Sindirgi’da gerçeklesti.

Dogal Sehirler Birligi Baskanligina Ekrem Yavas Seçildi
Tescilli dogal sehir unvanina sahip Sindirgi ilçesinde baslatilan butik proje benzer ilçelerinde katilimi ile Dünya geneline yayilacak ve örnek olacak bir projeye dönüstü. Özellikle Sagdiç leylegi ile ülke gündemine oturan, doga ve dogalligi simgeleyerek dogal sehir olarak projelerini sürdüren Sindirgi ilçesinin öncülügünde baslatilan proje meyvesini verdi.

Balikesir Sindirgi belediyesi, Izmir Bergama belediyesi, Ankara Beypazari belediyesi, Antalya Elmali belediyesi, Çanakkale Ezine belediyesi, Sakarya Geyve belediyesi, Manisa Gördes belediyesi, Balikesir Havran belediyesi, Eskisehir Inönü belediyesi, Aydin Kusadasi belediyesi, Kütahya Simav belediyesi olmak üzere 11 kurucu üyeden olusan Dogal Sehirler Birligi’nin Mayis ayi olagan meclis toplantisi Tarihi Kisla Müzehan otelde gerçeklesti.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baglayan programda yapilan oylamada oy birligi ile Sindirgi Belediye baskani Ekrem Yavas 17 oy ile birlik baskanligina seçildi. Diger kadrolarinda seçiminin gerçeklestigi toplantida Dogal Sehirler Birligi baskani Ekrem Yavas tüm katilimcilara tesekkür ederek, temiz, dogal, çevreci ve geçmisten gelecege kendi kültürü ile gelisen sehirler olusturmayi ilke edindiklerini, ilkelerine sahip çikan butik bir birlik olacaklarini belirtti.

Baskan Yavas açiklamasinda, “Kalabaliklasan sanayilesen bir dünyaya alternatif olarak daha sakin, daha yavas bir yasam tarzini benimseyen, doga ve dogalligi önceleyen dogal sehirler birligi hayirli olsun. Kendi kültürümüzle, dogal güzelliklerimizle, dogamizi bozmadan, temiz ve çevreci bir sekilde sehirlerimizi büyütmek en büyük hedefimiz. Kirletmeyecegiz, dogamizi koruyacagiz, Osmanli’dan gelen Türk örf ve adetlerimizle, geçmisimizle gelecegimizi bulusturarak daha yasanilabilir sehirler insa edecegiz. 11 kurucu üye ile basladigimiz yolculugumuzu arttiracak butik ve örnek bir birlik olarak çalismalarimizi sürdürecegiz“ dedi.

Birlik toplantisi sonrasinda ilçe genelinde turizm alanlarinda inceleme gezisi gerçeklestirildi.

Divan baskanligini yürütün Eskisehir Inönü Belediye baskani Kadir Bozkurt, “Bugün birligimizin baskanlik seçimi, yönetim semasinin olusturularak görevlerin belirlenmesi için Sindirgi’da bir araya geldik. Verimli bir toplanti oldu. Ev sahipliginden dolayi ve yeni baskan Sindirgi Belediye baskanimiz Ekrem Yavas’a tesekkür ediyorum. Biz Sindirgi’nin sadece adini biliyormusuz. Yapilanlari da gördükçe Sindirgi’da ayri bir dünya var. Insallah diger toplantilarda daha uzun süreli gezme ve kesfetme firsatimiz olur. Üye belediyelerimizle istisarelerimiz neticesinde daha güzel dogal sehirleri insa edecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA