Binali Yildirim Açiklamasi 'Terör Örgütünü Tekrar Basimizin Belasi Yapmak Isteyenlere Dünyayi Zindan Edecegiz'

AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, Isparta’da düzenlenen millet bulusmasinda, "Bu bayrak, bu Kur’an askina bu alçaklara bu ülkeyi dar yapacagiz. Bu terör örgütünü tekrar basimizin belasi yapmak isteyenlere dünyayi zindan edecegiz” dedi.

Binali Yildirim Açiklamasi 'Terör Örgütünü Tekrar Basimizin Belasi Yapmak Isteyenlere Dünyayi Zindan Edecegiz'
AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, 14 Mayis seçim çalismalari çerçevesinde Isparta’da 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydani’nda millet bulusmasi gerçeklestirdi. Konusmasina Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in selamini getirdigini belirterek baslayan Binali Yildirim, "Merhum Süleyman Demirel’in memleketi. Süleyman Demirel benim gibi mühendisti. Ülkemize uzun yillar hizmeti oldu darbelerle yüzlesti iste bu darbe aliskanligi, bu dayatma ve vesayet aliskanligi Recep Tayyip Erdogan ve onun arkadaslari iktidara geldi yine devam etti” dedi.

Konusma yaptigi esnada Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile telefon görüsmesi yapan Yildirim, Ispartali vatandaslari Cumhurbaskani Erdogan ile bulusturdu. Telefonla Isparta halkina seslenen Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “14 Mayis’ta sandiklari patlatmaya var miyiz? Durmak yok yola devam diyoruz. Evlatlarimiz için, memurlarimiz, emeklilerimiz için durmak yok yola devam. Kandil’deki teröristlere 14 Mayis’ta gereken cevabi vermeye hazir miyiz? Inaniyorum ki o teröristlerle el ele omuz omuza giden bay bay Kemal’i sandiklara gömeceginize inaniyorum. Ben de su an da İçel’e geçiyorum Rabbim yar ve yardimciniz olsun” dedi.



"Terör örgütünü tekrar basimizin belasi yapmak isteyenlere dünyayi zindan edecegiz”

FETÖ, PKK, PYD ve YPG’nin hep bir agizdan Millet Ittifaki’nin adayini desteklediklerini belirten Binali Yildirim, “Babalarinin hayrina mi diyorlar bunu oyun belli Isparta. Hedef Türkiye’dir. Türkiye’nin bagimsiz vataniyla, milletiyle bagimsiz bütünlügüdür. Onun için 20 yildir hep hizmet yaptik gecemizi gündüzümüze kattik bir yandan vatandaslarimizin, milletimizin gönlünü hos etmek, güzel hizmetlerle bulusturmak diger yandan da teröre darbelere karsi sizin hakkiniz koruyup bu günlere gelen dünya lideri Recep Tayyip Erdogan ve onun arkadaslari var” dedi.

"Yapilacak seçimleri Türkiye’den çok Avrupa, Amerika, FETÖ, PKK konusuyor" diyerek vatandasin verdigi Türk bayragina sarili Kur’an-i Kerim’i alan Binali Yildirim, "Bu bayrak, bu Kur’an askina, bu alçaklara bu ülkeyi dar yapacagiz. Bu terör örgütünü tekrar basimizin belasi yapmak isteyenlere dünyayi zindan edecegiz” diye konustu.



“Dereyi görmeden paçayi sivadilar erken soyundular bunlar üsütecek”

Altili masanin gün geçtikçe sayisinin arttigini vurgulayan Yildirim, “Fakat gün geçtikçe asagidan yukariya çikanlar var. 7 olur, 7’de de durmaz bu 12’ye kadar gider yetmedi iki tane de belediye baskanini koltuguna verdiler. Dediler ki sen tek basina bu isi basaramazsin Istanbul, Ankara belediye baskanlari koltuguna girsinler beraber gitsinler. Türkiye demokrasi ve hukuk tarihinde hiç görmedigi isleri görüyor. Bunlar cumhurbaskaninin atayacagi memurlari simdiden seçime sokuyorlar. Hangi anayasa ve hukuk siteminde bu var milleti aldatmayin. Biz bu sistemi degistirirken bir tane degil de birden fazla cumhurbaskani yardimcisi olsun dedigimizde kiyameti kopardilar. Bunlar ne yapiyor? Daha ortada fol yok yumurta yok, dereyi görmeden paçayi sivadilar erken soyundular bunlar üsütecek. Cumhurbaskani yardimcisi bir degil, iki, üç degil bir de siradakiler var. Siradakiler bekliyor kutudalar, 15 Mayis’i bekliyorlar onlarda dagdakiler, onlarda FETÖ’cüler” seklinde konustu.



“Sorunlari torunlara birakmadik”

20 yil boyunca dag gibi sorunlari hizmetlere dönüstürdügünü dile getiren Yildirim, "Sorunlari torunlara birakmadik. Sagdan soldan 15 Temmuz’dan, 17-25 Aralik’tan, elektronik muhtirayla, gezi olaylariyla bizi sikistirmaya çalisan darbeci, FETÖ’cü zihniyete, vesayet odaklarina karsida aslanlar gibi mücadele ettik. Bugün Tayyip Erdogan gitmelidir diye baslik atan Ingiliz gazeteleri sunu iyi bilsin Tayyip Erdogan’in gidecegine veya gitmeyecegine karar verecek olan millettir Isparta ne derse o olur. Gidecek olan ve bir daha dönmeyecek olani biz biliyoruz. FETÖ’cülerdir, PKK’cilardir, bölücülerdir. Onlarin destekledigi adaylar gidecek. Millet kararli bir sekilde Türkiye yüzyilinda yoluna devam edecek bu meydan bunu söylüyor” diye belirtti.

Kaynak: İHA