KMÜ Takimindan TEKNOFEST'te Büyük Basari

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) FLYSHARK takimi TEKNOFEST 2023’te dördüncü oldu.

KMÜ Takimindan TEKNOFEST'te Büyük Basari
KMÜ Otonom Araçlar Ögrenci Toplulugu üyeleri bu yil Bursa’da düzenlenen TEKNOFEST 2023 Uluslararasi Insansiz Hava Araçlari Yarismasinda finale kalan 54 takim arasindan FLYSHARK takimi ile 4’üncü OAT ANKA takimi ile ise 16’nci oldu.

KMÜ Elektrik Elektronik Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Kadir Sabanci’nin danismanligini Ahmet Bilal Kiratli’nin da kaptanligini yaptigi Irem Çilogullari, Hasan Sarikavak, Halis Gürbüz, Melda Karabakir, Hüseyin Eren Dinçer ve Rümeysa Alhan’dan olusan FLYSHARK takimi, ‘Terörle Mücadele ve Savunma Sanayi’ konulu proje ile 4’üncü olmaya hak kazandi. Yine KMÜ Elektrik Elektronik Mühendisligi Bölüm Baskani Doç. Dr. Ahmet Kayabasi’nin danismanligini Bilge Özütemiz’in ise kaptanligini yaptigi Ömer Faruk Picak, Halit Mutlu, Ahmed Nur Debsavi ve Mehmet Akif Altinsoy’un yer aldigi OAT-ANKA takimi ise ‘Afet Durumunda Yapay Zeka Ile Cografi Veri Toplama’ projesi ile 16’nci siraya yerlesti. KMÜ’den TEKNOFEST 2023 Uluslararasi Insansiz Hava Araçlari Yarismasina katilan her iki takimda savunma sanayi ve afetle mücadele projeleri performans ödülleri almaya hak kazanarak büyük bir basari elde etti.

“Ögrencilerimizi ve hocalarimizi yürekten kutluyorum”

Ögrencilerin projeleri ile katildiklari TEKNOFEST’ten basariyla dönmelerinin hem üniversitemiz hem sehrimiz hem de ülkemiz için son derece önemli oldugunu vurgulayan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgali, “Gençlerimizin kendi olusturduklari projelerle 3 binin üzerinde basvurunun yapildigi böylesine önemli bir yarismaya katilarak basari elde etmeleri bizler için son derece gurur verici. Ögrencilerimiz inaniyorum ki bu yil elde ettikleri tecrübeler ile gelecek yil çok daha iyi bir basari ile geri dönecekler. Takimlarda yer alan tüm ögrencilerimizi ve onlarin üzerinde emegi olan tüm hocalarimizi yürekten kutluyor, basarilarinin devamini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA