Karaman'da 55 Spor Kulübüne Nakdi Yardim

Karaman’da faaliyet gösteren 55 spor kulübüne nakdi yardim yapildi.

Karaman'da 55 Spor Kulübüne Nakdi Yardim
Merkez Spor Salonunda düzenlenen programda konusan Vali Tuncay Akkoyun, Türkiye’nin sanayiden tarima, sagliktan egitime, spor ve çesitli alanlardaki gelisimine isaret ederek, “Ilimizde bugüne kadar farkli spor branslarindaki sporcularimizin kullanimina sunulan birçok spor yatiriminin gerçeklestigini ve bundan sonra da yatirimlarin gerçeklesmeye devam edecegini söyledi.

Her alanda oldugu gibi sporda da gayret etmenin, inanmanin, çabalamanin ve ülke-millet sevgisinin önemine deginen Vali Tuncay Akkoyun, spor tesislerinin ülkeye ve Karaman’a kazandirilmasinda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a ve Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu’na sükranlarini dile getirdi.

Konusmasinin devaminda yapilmasi planlanan spor tesislerine dikkat çeken Vali Akkoyun, “Olimpik standartlarda yeni bir yüzme havuzu yapmayi planliyoruz. Köylerimizde ve beldelerimizde de 25 hali sahamizin ihalesini yaptik. Insallah bu tesislerimizin de insaatina birkaç gün içerisinde basliyoruz” seklinde konustu.

Akabinde insaati tamamlanmak üzere olan Yeni Karaman Stadyumu’nun yakin zamanda faaliyete geçecek oldugunu belirten Vali Tuncay Akkoyun, gerek insaatinda gerekse planlanma sürecinde emegi geçenlere, takibini yapan herkese tesekkürlerini iletti.

“Karaman’da 100’e yakin antrenörümüz, gençlerimize, çocuklarimiza, gelecegimize hizmet ediyor” diyerek sporun temelinin okul sporlari oldugunu ve hassasiyetle takip ettigini belirten Vali Akkoyun, okul sporlarinda son bir yil içerisinde kurulan kulüp sayisinin 94 oldugunun altini çizerek okul sporlarinda kulüp sayisinin daha da arttirilmasi için gayret gösterilecegini ifade etti.

Vali Tuncay Akkoyun, bütün spor tesislerinin vatandaslarin, kiymetli gençlerin ve çocuklarin istifade etmesi ve gelecekte uluslararasi arenada Türk bayragini dalgalandiracak ve kendilerini gururlandiracak genç nesillerin yetismesi için kurulduguna dikkat çekti. Bu salonlarda yapilacak spor faaliyetlerini her zaman desteklediklerini belirten Vali Akkoyun, yardimin hayirli olmasini temenni ederek, tüm sporculara basarilar diledi.

Program, 55 spor kulübüne 1 milyon 470 bin lira nakdi yardimin yapilmasi ve toplu fotograf çekilmesiyle sona erdi.

Programa, AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oguzhan Eser, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Baskani Yasar Çaliskan, Gençlik ve Spor Il Müdür Vekili Mustafa Karadeniz ve sporcular katildi.

Kaynak: İHA