Tarihi Mekanda 'Kelime-I Tevhid' Sergisi

Albayrak Grubu’nun geleneksel hale getirdigi ve her yil farkli bir baslikta sanatseverlerle bulusan Hat Eserleri Sergisi’nin bu seneki temasi “Kelime-i Tevhid” oldu. Sergi Erzurum’da Çifte Minareli Medrese’de ziyarete açildi.

Tarihi Mekanda 'Kelime-I Tevhid' Sergisi
Istanbul’un farkli yerlerinde sergilenen “Kelime-i Tevhid” Hat Eserleri Sergisi Türkiye’yi gezmeye basladi.

Balikesir, Ankara ve Trabzon’da misafirlerini agirlayan sergi 31 Mayis’ta, Albayrak Grubu’na ait Sukkar Seker ve Mezra Ziraat’in de faaliyet gösterdigi Erzurum’da kapilarini sanat sevdalilarina açti. 13 usta hattatin özgün yorumlariyla hazirladigi eserler, 12 Haziran’a kadar Çifte Minareli Medrese’de ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Istanbul’dan Anadolu’ya yola çikti

Albayrak Grubu’nun, Islam hat sanatini yasatma, özgün eserlerle bu sanata katkida bulunma ve gelecek nesillere aktarma amaciyla sürdürdügü hat eserleri projesi yogun ilgi görüyor. 9 senedir devam eden ve her sene farkli bir konunun ele alindigi sergide bu senenin konusu “Kelime-i Tevhid” oldu. Açilisi Taksim AKM’de yapilan “Kelime-i Tevhid” Hat Eserleri Sergisi, Istanbul’un farkli noktalarini gezdikten sonra Anadolu’ya açildi. Öncesinde Balikesir, Ankara ve Trabzon’da sanatseverlerle bulusan sergi simdi de Erzurum’da meraklilari için kapilarini açti.

Tarihi mekânda sergilenmesi anlamli

Çifte Minareli Medrese’de yapilan açilisa Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, Albayrak Grubu Kurumsal Iletisim Koordinatörü Esad Sivri, Mezra Ziraat Genel Müdürü Eyüp Demir ve Sukkar Seker Genel Müdürü Necati Karavaizoglu’nun yani sira birçok sanat meraklisi katildi.

Albayrak Grubu Kurumsal Iletisim Koordinatörü Sivri ise, “Selçuklu ve Osmanli döneminde Islamî ilimlerin ögretildigi, egitimin merkezlerinden biri olan Çifte Minareli Medrese’nin tarihî dokusunda eserlerimizi sergilemek, hat sanatina ilgi duyan ve bu sanatin yasatilmasina katki sunan herkes için büyük bir anlam tasiyor” açiklamalarinda bulundu.

Ramazan Ayinin manevi havasinda yaziliyor

Klasik hat sanati ile günümüz modern çizgisinin harmanladigi ve “tarz-i cedit” olarak nitelenen eserler usta hattatlar tarafindan Ramazan ayinin manevi havasinda yaziliyor ve Albayrak Hat Takvimi’nin sayfalarini süslüyor. Sonrasinda ise Istanbul’un ve yurdun çesitli yerlerinde hat meraklilarinin ilgisine ve begenisine sunuluyor. Erzurum’da açilisi yapilan sergi 12 Haziran’a kadar Çifte Minareli Medrese’de ziyaretçilerini bekliyor olacak. Sergiyi hazirlayan sanatçilar arasinda Seyid Ahmet Depeler, Davut Bektas, Savas Çevik, Osman Özçay, Abdurrahman Depeler, Hakan Arslan, Mehmed Özçay, Sami Naddah, Sahryansah Siracuddin, Casim Muhammed Mirac, Mustafa Parildar, Muhammed Yaman ve Serkan Selalmaz yer aliyor. Albayrak Hat Eserleri Sergisi’nin “Kelime-i Tevhid” konulu 2023 eserleri ayni zamanda geçmis yillardaki eserlerle birlikte “ketebe.org” adresinden incelenebiliyor.
Kaynak: İHA