Sarikamis'ta Ayilar Kis Uykusundan Uyandi

Sarikamis’ta boz ayilar kis uykusundan uyandi. Uykudan uyanan ayilar, karinlarini doyurmak üzere solugu ilçe çöplügünde aldi.

Sarikamis'ta Ayilar Kis Uykusundan Uyandi
Kameralara yansiyan ve yiyecek arayan ayilardan birisinin göç eden ve yazi Artvin Ardanuç’ta geçiren ‘Arkadas’ isimli boz oldugu ortaya çikti.

Türkiye’de boz ayilariyla ünlü Sarikamis’ta havalarin isinmasiyla birlikte ayilar da görülmeye basladi.

Ilçe merkezinde ellerini kollarini sallayarak gezen boz ayilar, karinlarini doyurmak için hava kararinca ilçe çöplügüne geliyor. Burada sokak köpeklerine aldiris etmeden çöpleri karistiran boz ayilar, çöpler arasinda bulduklari yiyeceklerle karinlarini doyuruyor.

“Sarikamis-Ardanuç arasinda geziyor”

Öte yandan, Sarikamis’ta kameralara yansiyan boz ayilardan birisinin boynunda verici oldugu görüldü.

Boynuna verici takilan boz ayinin Kuzey Doga Dernegi’nin hareketlerini takip ettigi ‘Arkadas’ isimli boz ayi oldugu ileri sürüldü. Verici takilan ‘Arkadas’ isimli boz ayi, Sarikamis’ta bir süre kaldiktan sonra Karadeniz’e Artvin’in Ardanuç ilçesi kirsalina göç ediyor. Boz ayi, yazin büyük kismini Ardanuç’ta geçiriyor.

Sarikamis’a ayilarin yiyecek aramaya basladigini ifade eden Batuhan Öztürk, “Ayilar yavrulariyla birlikte ilçe çöplügüne gelmeye basladi.

Biz bu duruma alistik. Artik aksamlara eve giderken bile ayilarla karsilasiyoruz” dedi.

Öte yandan, Sarikamis’ta kis uykusundan uyanan ve yiyecek aramaya baslayan boz ayilar, zaman zaman ilçe merkezinde de görülüyor. Ayilar karinlarini doyurduktan sonra sariçam ormanlarinin derinlikleri gidiyor.
Kaynak: İHA