NASA Tarihinde Ilk Kez Halka Açik UFO Toplantisi

ABD Ulusal Havacilik ve Uzay Ajansi (NASA), tarihinde ilk kez Tanimlanamayan Uçan Nesne (UFO) ve Tanimlanamayan Hava Fenomeni (UAP) ile ilgili halka açik basin toplantisi düzenledi.



ABD Ulusal Havacilik ve Uzay Ajansi (NASA), yaklasik yedi aydir yürüttügü Tanimlanamayan Uçan Nesne (UFO) ve Tanimlanamayan Hava Fenomeni (UAP) ile ilgili ilk kez halka açik basin toplantisi düzenledi.

Dört saatten fazla süren toplantida, NASA tarafindan Haziran 2022’de arastirmalara baslayan ve gökyüzünde, su altinda veya uzayda tanimlanamayan nesneleri veya olaylari kapsayan yeni bir terim olan UAP’ler ile ilgili verileri inceleyen eski bir astronot olan Scott Kelly’nin liderligindeki 16 kisilik özel ekip, “uçak veya dogal afet olmayan hava olaylari” baslikli arastirmalar ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.

Toplantida, ABD Savunma Bakanligi tarafindan geçtigimiz sene IHA tarafindan kaydedilen ve binalarin üzerinde hizla hareket eden metalik bir küreyi gösteren bir görüntü paylasilarak, nesnenin henüz ne oldugunun tespit edilemedigi belirtildi. Tüm Alanlarda Anomali Çözüm Ofisi (AARO) Yöneticisi Sean Kirkpatrick, söz konusu metal objelerin tüm dünyada görüldügünü aktararak, "Bunlarin çok ilginç manevralar yaptigini görüyoruz" ifadelerini kullandi. Kirkpatrick, söz konusu nesnelerin havadaki varlik güvenligine görünür bir tehdit olusturmadigini belirterek, ancak daha fazla veriye ihtiyaç oldugunu açikladi.



Toplantida ayrica, ABD donanmasina ait bir uçak tarafindan kaydedilen gökyüzünde hareketli olan 3 noktaya ait görüntü de paylasilarak, söz konusu görüntülerin sanildiginin aksine UFO olmadigi havaalanina giden büyük ticari uçaklara ait isiklar oldugu ifade edildi.

Dünya genelinde 800’ün üzerinde UAP rapor edildi

Arastirma ekibi, dünya genelinde 800’ün üzerinde UAP’nin resmi kaydinin yer aldigi belirtirken, bunlardan yalnizca yüzde 2 ile yüzde 5 oranindakilerin “muhtemel anormal” kategorisinde oldugunu aktardi. UAP gözlemlerinde bu yilin baslarinda ABD üzerinde bir Çin balonunun tespit edilmesinin ardindan "önemli bir artisin" gerçeklestigine dikkat çekildi.

“Döndük baktik balonmus”

Ekip, UFO gözlemlerini çürütmenin yani sira bunlari kanitlamanin önemine degindi. Kelly, Virginia Sahili yakinlarinda uçus yaptigi sirada bir meslektasinin "kendisini UFO ile uçtuklari konusunda ikna ettigini" ifade ederek, "Görmedim. Döndük baktik Bart Simpsonmis meger balonmus" dedi.



“Henüz Dünya’nin ötesinde yasam bulamadik ama bakiyoruz”

UAP’leri inceleyen NASA ekibinin baskani David Spergel açilis konusmasinda, "Ögrendigimizi hissettigim seyi bir satirda özetlemem gerekirse, yüksek kaliteli verilere ihtiyacimiz var" dedi.

NASA’nin herhangi bir uzayli veya dünya disi yasamla karsilasip karsilasmadigina dair gelen soruya cevap veren Spergel, "Artik disarida pek çok gezegen oldugunu biliyoruz, bu nedenle yasam için pek çok potansiyel ortam var. Henüz Dünya’nin ötesinde yasam bulamadik ama bakiyoruz" dedi.

Uzaylilarin kesfedilmesi halinde ne yapilacagina dair gelen soruya cevap veren NASA’dan David Grinspoon, bunun kendi görevlerinde olmadigini, ancak uzaylilari kesfederlerse "bulduklarini paylasacaklarini" belirtti.

NASA ekibi, UAP’ler hakkindaki raporun temmuz ayinda yayinlanacagini duyurdu.
Kaynak: İHA