Merkezefendi'de Kadin Üreticiler Sürülerini Büyütüyor

Merkezefendi Belediyesi’nde ’Kirsal Kalkinma Eylen Plani’ dahilinde kadin üreticilere dagitilan küçükbas hayvanlar ilk kuzularini kuzulamaya devam ediyor. Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, “Üreticilerimizin yetistirdigi hayvanlarla, hayvansal üretime katki sagladik” dedi.

Merkezefendi'de Kadin Üreticiler Sürülerini Büyütüyor


Merkezefendi Belediyesi tarafindan Altindere, Yesilyayla, Kumkisik, Üzerlik, Çeltikçi, Salihaga ve Asagisamli Mahallelerinde yasayan 59 kadin üreticiye toplam 354 koyun ve koç ile 6 aylik yem destegi saglamistik. Proje çerçevesinde kadinlari desteklemek üzere verilen koyunlar, artarak çogalmaya devam ediyor. Altindere Mahallesi’nde ikamet eden 59 kadin üreticiden birisi olan Feride Akçay ve esi Nihat Akçay de hibe edilen koyunlara ve koça gözü gibi bakiyor.

Çiftçiden Baskan Dogan’a tesekkür

Altindere Mahallesi’nde çiftçilikle ugrasan Nihat Akçay ve esi Feride Akçay, “Merkezefendi Belediye Baskanimiz Seniz Dogan bize bes koyun, bir koç ve yem destegi sagladi. Kadin üretici olan esimin üzerinden bizlere verilen koyun ve koçlar ile verimli üretime devam ediyoruz. Bir hafta önce bir kuzumuz daha dogdu. Hep beraber bu yaylada koyunlari ve koçlari otlatiyoruz. Babadan kalma yerimizde, yolumuz var, suyumuz var düzenimiz iyi. Merkezefendi Belediye Baskanimiz Seniz Dogan’a kadinlara verdigi destekten dolayi çok tesekkür ediyorum” dedi.



“Üretime katki sagliyoruz”

Üreticinin her zaman yaninda oldugunu ifade eden Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan ise “Merkezefendi Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayisi ile çalismalarimiza devam ediyoruz. Ekip arkadaslarimizla birlikte insana dokunan, insan odakli projeler ve hizmetler gerçeklestiriyoruz. Kirsal Kalkinma Eylem Plani dahilinde 7 mahallemizde, kadin üreticilerimize küçükbas hayvan desteginde bulunmustuk. Bu proje sayesinde üreticilerimizin ürettigi hayvanlarla, hayvansal üretime katki saglamis olduk. Merkezefendi’de girisimci kadinlar ile üretimi artirarak sürdürülebilir kalkinmayi saglayacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA