Kayserili Haci Adaylari Dualarla Ugurlandi

Diyanet Isleri Baskanligi tarafindan düzenlenen hac organizasyonuyla hac vazifesini yerine getirecek olan 145 kisilik Kayserili hac kafilesi, düzenlenen programin ardindan dualarla ugurlandi.

Kayserili Haci Adaylari Dualarla Ugurlandi
Ahmet Inci Cami’de Kur’an-i Kerim tilaveti ile baslayan programa Kayseri Il Müftüsü Yusuf Akkus, ilçe müftüleri, haci adaylari ve yakinlari katildi.

Programda haci adaylarina tavsiyelerde bulunan Il Müftüsü Yusuf Akkus, “Çok degerli hacilarim, öncelikle yolculugunuzu Allah kolay kilsin. Gideceginiz yerlerden kazasiz, sikintisiz geri dönüp gelmeyi lütfeylesin. Hepsinden de önemlisi Haccinizi mebrur eylesin insallah. Buradan Medine’ye uçacaksiniz, Allah Resulü’nün yani basina varacaksiniz, en kisa sürede de kendisini ziyaret edeceksiniz. Medine’de çok seylere sahit olacaksiniz. Her seyden önce efendimize komsu olacaksiniz, komsulugunuzu en güzel sekilde yapacaksiniz ve oradan da Mekke’ye geçeceksiniz. Su anda memleketimizde huzur içinde yasiyoruz, ibadetlerimizi ediyoruz ve her türlü ibadetimizi çok rahat bir sekilde yapiyoruz ama o dönemlere gittigimizde insanlarin çok çileler çektigini hepimiz görüyoruz ve hepimiz okuyoruz. Dolayisiyla siz oraya gittiginizde sanki orada yasiyormussunuz gibi hatirlayacaksiniz” dedi.

Akkus, hacca gidenlerin dualarinda milleti ve devleti de unutmamasini istediklerini söyleyerek, “Ne mutlu sizlere Allah Resulü’ne kavusacaksiniz. Ne mutlu size Kubbe-i Hadra’ya kavusacaksiniz. Ne mutlu size ki orada 10 bin tane sahabinin metfun oldugu Cennet-ül Baki’ye kavusacaksiniz. Sonra Kabe’ye, o güzel yere Allah’in evim diye tasrif ettigi o mescide gideceksiniz. Dualarin makbul oldugu yerlere gideceksiniz. Yolunuz açik olsun, güle güle gidin. Allah selamet versin ama bizleri de duada unutmayin. Milletimizi ve devletimizi duada unutmayin” ifadelerine yer verdi.

Konusmalarin ardindan haci adaylari ve adaylara eslik edecek 5 din görevlisi otobüslerle havaalanina götürüldü.
Kaynak: İHA