Il Milli Egitim Müdürlügü Ögretmenler Korosundan Türk Müzigi Ziyafeti

Istanbul Il Milli Egitim Müdürlügü Ögretmenler Korosu, Üsküdar Baglarbasi Kongre ve Kültür Merkezi’nde Türk müzigi konseri verdi. Katilimin yogun oldugu etkinlikte konsere gelen misafirler de keyifli dakikalar yasadi.

Il Milli Egitim Müdürlügü Ögretmenler Korosundan Türk Müzigi Ziyafeti


Üsküdar Baglarbasi Kongre ve Kültür Merkezi, Istanbul Il Milli Egitim Müdürlügü Ögretmenler Korosu’nun Türk sanat müzigi konseri sölenine ev sahipligi yapti. Katilimcilarin da sarkilara eslik ettigi etkinlikte davetliler keyifli ve eglenceli dakikalar yasadi. Doç. Dr. Aylin Sengün Tasçi’nin koro sefi olarak görev yaptigi konserde Ögretmenler Korosu’da Türk sanat müziginden birçok eser seslendirdi.

“Ögretmenler ruhlarin sanatkaridir”

Programin sonunda sahnede söz alan Istanbul Il Milli Egitim Müdürü Levent Yazici “Gerçekten ögretmenler ruhlarin sanatkaridir. Ama burada zaten sanatkar olan ögretmenlerin bütün söylemleri, ezgileri bizlere çok farkli mesajlar iletiyor. Bugün de ögretmenlerimizin büyük emekleri nadide sanatçimiz, yol gösterici meslektasimizin da emekleri ile bütünlesince böyle hepimizin doyamadigi güzel bir konser ortaya çikti. Her bir sarkida bizlere farkli yasantilari hatirlattilar. Geçmisi hatirlattilar. Hep güzellikleri, toplumdaki güzellikleri ve birligi anlattilar. Ben sayin hocama, meslektaslarima, üstatlarima çok tesekkür ediyorum” dedi.



Konuyla ilgili düsüncelerini paylasan Doç. Dr. Aylin Sengün Tasçi “Milli Egitim Bakanligi çatisi altinda ögretmenlerimizden olusan Türk müzigi korosunda Baglarbasi Kültür Merkezi’nde unutulmaz güzellikte bir konser verdik. Ben kendi adima çok mutlu ve huzurluyum. Çünkü çok uzun bir çalisma olmasa da böylesine enerjik ve duygu dolu, ustaca bir icrayi karsimizdakilere verebilmekten dolayi büyük bir huzur içindeyim. Ögretmenlerimizin hiçbiri profesyonel degil ama o kadar güzel bir icra yaptilar ki izleyenler büyük bir coskuyla karsiladilar. Umuyorum ki bundan sonra da benzer çalismalara imza atmaya devam ederiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA